Glavni » auto općenito » Pogledajte ovaj električni leteći automobil koji nas vodi korak bliže našim snovima

Pogledajte ovaj električni leteći automobil koji nas vodi korak bliže našim snovima

auto općenito : Pogledajte ovaj električni leteći automobil koji nas vodi korak bliže našim snovima

Letjelice su bili predmet mašte dokle god se mogu sjetiti. Odrastao sam čitajući časopise sa slikama konceptnih letjelica. Svi su bili sigurni da će automobili letjeti u budućnosti. I dalje sam se veselio danu. A sada, s uspješnim prvim letom električnog letećeg automobila, svijet je mnogo bliži ovom snu o zračnoj plovidbi.

Ovaj električni leteći automobil je vertikalni brod za polijetanje, što znači da može poletjeti i slijetati poput helikoptera, ali letjeti kao avion. Naravno, može se voziti i na tlu poput automobila. A budući da je napaja struja, mnogo je šutljivija od modernih automobila. Osim toga, nema emisija. Ovo je zeleno kao što dobiva.

Prije toga vidjeli smo VTOL (vertikalni polijetanje i slijetanje) zrakoplova uglavnom u vojnim krugovima. Ne da su ikad postali glavni strujom. Hawker Siddeley Harrier Kraljevske oružane snage su moja najomiljenija sjećanja na VTOL zrakoplove. Mlaz je bio razvijen 1960-ih i konačno se povukao prije nekoliko godina.

Ali izumitelji su došli do raznih koncepata za VTOL zrakoplove, uključujući i autogyro i quadcopter, među ostalima. Do danas, većina glavnih VTOL zrakoplova u povijesti čovjeka bila je helikopter, nešto što svatko zna. To se može promijeniti tek nakon što su modeli automobila nakon što je Liliumov model otišao u glavnu struju.

Lilium kaže da ovaj automobil može letjeti iz Londona u Pariz na puni naboj i može doseći maksimalnu brzinu od 300 kilometara na sat. To je jednako brzo kao i utrku automobila Formule 1.

Također pročitajte: Povećajte snagu mozga pomoću WhizApp-a

Pogledajte ovaj video prve leta električnog letećeg automobila

Prototip koji je uspješno letio je dvosjednički brod. Lilium kaže kako rade na izgradnji modela s peterosjedom koji je dizajniran za uslugu zračnog taksi i usluge dijeljenja vožnje na zahtjev. Zrakoplovci, ovdje dolazimo. A ako ste dovoljno bogati, možete ga privatno posjedovati i koristiti.

Preporučeno
Ostavite Komentar