Glavni » general » Pazite na lažne antivirusne aplikacije na trgovinama aplikacija!

Pazite na lažne antivirusne aplikacije na trgovinama aplikacija!

general : Pazite na lažne antivirusne aplikacije na trgovinama aplikacija!

Prije nekoliko tjedana došlo je do svjetskog napada na ransom. Taj je napad, nazvan WannaCry, spriječio preko 200.000 računala širom svijeta. Pocinitelji napada ransomware iskoristili su eksploataciju, otkrili NSA i propali hakeri, koji su ciljali zastarjele sustave Windows. Međutim, to nije imalo nikakve veze s mobilnim uređajima. To nije zaustavilo ostale programere da stvaraju aplikacije za zaštitu WannaCry za pametne telefone. Sada, tvrtka RiskIQ u cybersecurity tvrtki pronašla je nekoliko takvih lažnih antivirusnih aplikacija da budu ispunjene zlonamjernim softverom.

RiskIQ je otkrio sedam različitih aplikacija vezanih uz WannaCry u Trgovini Google Play i dvije u Appleovoj aplikaciji koja zahtijeva prekomjerne dozvole. To uključuje dozvole za stvari poput poznavanja zaporke za buđenje vašeg telefona. Kao rezultat toga, jedna od tih aplikacija bila je na crnoj listi prema standardima RiskIQ-a. Drugi su istraživači na tržištu pronašli stotine lažnih antivirusnih aplikacija, ispunjenih adwarea, trojanskog konja i raznih drugih izvora zlonamjernih programa.

Istraživači su otkrili da od 4.292 aktivnih protuvirusnih aplikacija, 525 pokrenuli su zlonamjerni alarm za RiskIQ. Od tih 525 lažnih protuvirusnih aplikacija, 508 su bili u Trgovini Google Play. Odmori su od trgovina aplikacija treće strane.

Jedan primjer mobilnih protuvirusnih aplikacija jest aplikacija "Androids Antivirus" koja je pronađena u trgovini aplikacija Mobiles24. Ova aplikacija sadrži pet različitih inačica zlonamjernog softvera napisane u kôd, s lažnim upozorenjima, trojanima i napadima na operacijski sustav Android. preuzeto je više od 3.500 puta.

IOS uređaji nisu tako sigurni. Srednji post razvojnog programera aplikacija Johnny Lin opisao je kako je otkrio lažni iOS aplikaciju pod nazivom "Mobilna zaštita: Clean & Security VPN". Dogodila se da ova aplikacija dosegne prvih 10 popisa bruto aplikacija prije nego što je uklonjena iz trgovine aplikacija. Ova će aplikacija skenirati popis kontakata vašeg uređaja i proglasiti da je vaš iPhone bio u opasnosti jer nije imao "siguran internet". Nakon što ga instalirate, vaš će telefon prikazivati ​​skočne oglase za igru ​​za pucanje i besplatnu antivirusnu probnu verziju koja bi rezultirala pretplatom od 99, 99 dolara / tjedan. To je samo apsurdno.

Također pročitajte: LG X Power 3 Specs: 4500mAh baterija s QuickCharge 3.0

RiskIQ preporučuje da provjerite sve svoje aplikacije prije preuzimanja. Na primjer, provjerite crvene zastavice poput gramatičkih pogrešaka. Antivirusna aplikacija koju je gospodin Lin opisivao imao je tagline koja glasi: "ANTI VIRUS: odmah upotrijebite punu pametnog protuvirusnog virusa".

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar