Glavni » auto » vw.OS je nova auto-platforma u razvoju tvrtke Volkswagen

vw.OS je nova auto-platforma u razvoju tvrtke Volkswagen

auto : vw.OS je nova auto-platforma u razvoju tvrtke Volkswagen

Njemački proizvođač automobila, Volkswagen, najavio je da radi na novom operativnom sustavu softvera za napajanje nove generacije električnih automobila. Nova će platforma biti nazvana " vw.OS " i bit će uvedena u VW marke električnih automobila od 2020. nadalje.

Novi auto softver povezivat će sve senzore i kontrolere u svakom Volkswagen električnom automobilu i prikupljati i obrađivati ​​prikupljene informacije od svega kako bi pomogli autonomnoj vožnji.

Prema izjavi tvrtke, to znači, na primjer, da "podaci prikupljeni od strane senzora za parkiranje mogu biti povezani s upravljačem, kočnicama i zemljovidima visoke definicije kako bi se omogućilo parkiranju automobila jednom kad je kamera na ploči besplatno parkirno mjesto".

Volkwagen također planira lansirati aplikacije smartphonea poput "We Park" u sustave infotainmenta automobila i omogućiti međusobnu povezanost koja omogućuje da se njihovi automobili koriste kao mjesta isporuke i da ih otvore dobavljači poput Amazon. To zvuči cool. Ako se to dogodi, Amazon može isporučiti vaš paket vašem automobilu dok ste na sastanku u uredu.

U djelu je i posao za podjelu automobila pod nazivom "Mi dijelimo" i trebao bi započeti s flotom od 2.000 električnih automobila u Berlinu do sredine 2019. godine. To će kasnije obuhvatiti gradove Europe, Sjedinjene Američke Države i Kanada.

Zašto je Volkswagen razvio vw.OS?

Postoji nekoliko automatskih operacijskih sustava koji postoje, pa zašto Volkswagen ide vlasnički put?

Za jednog, proizvođač automobila kaže da bi bilo lakše raditi ažuriranja softvera za automobile ako je operativni sustav dizajniran vlastitim računalom, a ne ovisno o softveru treće strane koju isporučuju različiti proizvođači koji pružaju različite senzore.

Također pročitajte: 2018 Volkswagen Golf ugađa se s nadogradnjama

Uopće, Volkswagen će potrošiti 4 milijarde dolara (3, 5 milijardi eura) do 2025. godine u razvoju novih mogućnosti digitalnih tvrtki.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar