Glavni » general » VMK Elikia nije prvi afrikanski dizajnirani smartphone

VMK Elikia nije prvi afrikanski dizajnirani smartphone

general : VMK Elikia nije prvi afrikanski dizajnirani smartphone

Nemam ništa protiv VMK Elikia ili Kongo iz kojeg potječu. Apsolutno ništa. Ali činjenice su sveta. Nisam velik obožavatelj hype over facts, pa kad čitam marketinške stvari koje opisuju VMK Elikiju kao prvi afrički dizajnirani smartphone, odmah otkrijem nešto drugo. Jednostavno i kratko: to je lažna laž. PlirisMobile's Blaze je dizajniran ovdje u Nigeriji - koji je zadnji put provjeravao u Africi - i koji je na tržištu od 2010. To je prije više od dvije godine. Ovdje je izvorni Blaze:

Uzeo sam vremena da razgovaram s Gbenro Ogundipe iz Abuja = temeljenog na Pliris Mobileu samo da bih podigao svoje činjenice prije objavljivanja i potvrdio sljedeće:

  1. Dizajn hardvera Pliris Blaze napravljen je ovdje u Nigeriji.
  2. Softversko inženjerstvo učinjeno je ovdje iu Nigeriji. To uključuje ROM i prilagođene aplikacije ugrađene u njega.

Pliris prilagođene aplikacije za Android uključuju: Pliris Texty i Yoruba tipkovnicu. PlirisMobile je također nedavno sklopila ugovor s Swiftkey-om da ugradi tipkovnicu kao zadanu u novu ponudu Plirisovih pametnih telefona.

Nadogradnja na Blaze već je pokrenuta i već mjesecima na tržištu. To je Blaze +, na slici dolje:

Oba pametnog telefona pregledani su ovdje na MOBILITY.

Ljubazno obavijestite Mashable i ostale koji nose ovu vijest da su u krivu. Elikija zasigurno NIJE prvi afrički dizajnirani smartphone. Ako netko drugi ne pokaže činjenice da je postojao prije 2010. godine, ta se čast ide na Pliris Blaze. Ponosno i nigerijski!

Također pročitajte: Neki korisnici prijavljuju neispravne tipke za Nokia Lumia 520 fotoaparat
Preporučeno
Ostavite Komentar