Glavni » general » Usluge s dodanom vrijednosti su ovdje da ostanu

Usluge s dodanom vrijednosti su ovdje da ostanu

general : Usluge s dodanom vrijednosti su ovdje da ostanu

U lipnju 2005., mobilna Afrika objavila je članak u kojemu je gospodin Tayo Ajakaye podigao pitanja (i neke vrlo valjane) o kvaliteti usluga s dodanom vrijednosti koje pružaju GSM mrežni operatori (vidi: Usluge s dodanom vrijednosti: tko ih koristi?

Slijedio sam taj članak s odgovorom, RE: Usluge s dodanom vrijednosti: Tko ih koristi ?, u kojem sam krivuo argumente gospodina Ajakaiyea, iako sam se složio s tim da je kvaliteta usluge potrebna (i još uvijek treba) poboljšanje.

Tko koristi usluge s dodanom vrijednošću? Pogledajmo dvije popularne: mobilni internet i SMS.

Mobilni internet
Uzmimo WAP (mobilni internet): Operacija State of the Mobile Web izvješća za 2008. kaže da je Nigerija bila druga najbrže rastućom mobilnom internetskom zajednicom u promatranom razdoblju (s rastom od 1854%), a trenutno je globalno broj 12 na mobilnom internetu iskoristivost.

Nevjerojatno velik broj Nigerijanaca mora koristiti usluge s dodanom vrijednošću. Do 2006. godine, BBC je izvijestio da je u srpnju te godine 61% međunarodnog prometa s mobilnih uređaja (nevjerojatnih 13, 2 milijuna pregleda stranica u samo mjesec dana) iz Nigerije.

SMS

Nemojmo otići tamo. Tržište SMS-a toliko je bogato danas da nema smisla širiti statistiku. TV stvarnost pokazuje pokretanje interaktivnih SMS kampanja, tvrtke i neprofitne organizacije koriste SMS obavijesti kako bi došli do ciljanog publike, a tu su već interaktivne SMS aplikacije raspoređene na primjer u bankarskim, financijskim i web hosting uslugama.

Nevjerojatno velika količina Nigerijanaca već godinama koristi usluge s dodanom vrijednošću.

Također pročitajte: Belle na Nokia E7

Jesu li ove usluge još uvijek savršene? Opustite se. Duga je cesta, no bradavice i sve usluge s dodanom vrijednošću od strane operatera GSM (i CDMA) napravile su veliku razliku u Nigeriji prije GSM i Nigerije nakon GSM.

Mobilne usluge s dodanom vrijednošću ostaju ovdje.

Preporučeno
Ostavite Komentar