Glavni » general » Korištenje OS 2.1 na uređaju BlackBerry PlayBook

Korištenje OS 2.1 na uređaju BlackBerry PlayBook

general : Korištenje OS 2.1 na uređaju BlackBerry PlayBook

Dugo očekivano verzijsko ažuriranje verzije 2.1 za BlackBerry PlayBook stiglo je prošlog tjedna, a ažuriranje moje jedinice bila je povjetarac. Ažuriranje je učinjeno prekomjerno, a od tada upotrebljavam ažurirani uređaj. Ovdje su moje misli utemeljene na mojoj upotrebi do danas.

Portret u e-pošti, kalendaru i kontaktima
Jedna od najvažnijih vizualnih promjena koje je OS 2.1 donio jest implementacija portretnog prikaza u aplikacijama Poruke, Kalendar i Kontakti. Čini se da je to dobro implementirano i uživam na tim aplikacijama na taj način.

Poboljšana izvedba Android aplikacija
Prije ažuriranja Android aplikacije koje se pokreću na PlayBooku dijele jedan zajednički prozor u Android Playeru, čime je više aplikacija tih aplikacija neegranjeno. Sada se sve Android aplikacije izvode u zasebnim prozorima. Djeluje dobro, iako primijetim prebacivanje (neka vrsta kašnjenja) dok se kreću od jednog do drugog. RIM svakako mora ukloniti prijelaz pri prebacivanju između Android aplikacija.

Poboljšani web preglednik
Već izvrstan web preglednik PlayBooka sada je bolji izvođač, kako u pogledu brzine tako i kompatibilnosti HTML5. Iz HTML5 bodova od 373, skočio je do 393, što je dodatno proširilo vodstvo koje je već imalo preko web preglednika na ostalim tabletama. Još uvijek postoji Flash podrška, među svim ostalim značajkama koje je pružio prije ažuriranja.

Postoje i druge nove značajke krajnjeg korisnika koje nisam mogao testirati.

SMS podrška u BlackBerry Bridgeu
Na primjer, jer trenutno nemam smartphone BlackBerry, ne mogu testirati novu SMS podršku putem BlackBerry Bridgea. Ideja je da će korisnik, kada je premošten, moći slati i primati SMS na PlayBook.

Također pročitajte: Pogledajte Mobility's #BlackFriday ponude!

Ostale takve značajke uključuju:

- Ažuriranje softvera i postavljanje Wi-Fi veze više nisu obavezni tijekom postavljanja uređaja
- Ispis za Go
- Potpuna enkripcija uređaja

OS 2.1 donio je značajna poboljšanja na već svestrani uređaj. Volim poboljšanu podršku za Android aplikaciju, portretnu podršku u PIM aplikacijama i bolji preglednik.

Također volim činjenicu da vlasnici PlayBooka više ne trebaju postaviti Wi-Fi ili pokrenuti sva dostupna ažuriranja softvera prije nego što budu u mogućnosti koristiti tablet. Ti stari zahtjevi za postavom dali su korisnicima razlog da žele suziti kosu previše puta.

Život baterije
Pitam me koliko je životnog vijeka baterije s novim ažuriranjem. Nisam napravio nikakva znanstvena ispitivanja, ali moja jedinica i dalje to naplaćuje kroz cijeli dan. Nisam primijetio nikakav pad ili poboljšanje u baterijskom vijeku baterije, ali za mene je dovoljno dobar prolazak kroz dan na aktivnoj bežičnoj mreži bez traženja punjača.

Kretanje naprijed, BlackBerry OS 10 je udaljeno nekoliko mjeseci i jedino se može nadati da će se isporučiti na svim bojištima i dostupan je kao ažuriranje za PlayBook. U međuvremenu, ti si s obzirom na dobivanje kazališta, da; ova tableta je upravo postala bolja.

Preporučeno
Ostavite Komentar