Glavni » general » Korisne mobilne značajke: Mrežni način rada

Korisne mobilne značajke: Mrežni način rada

general : Korisne mobilne značajke: Mrežni način rada


Postoje brojne sjajne značajke koje nisu dostupne na svim mobilnim uređajima ili pametnim telefonima koje ljudi često ne obraćaju pažnju - sve dok im nije potrebna.

Jedna od takvih značajki je uobičajeno poznata kao "Network Mode". Uglavnom, mrežni je način značajka koja se nalazi u izborniku Postavke mobilnog uređaja. Omogućuje vam povezivanje vašeg smartphonea s 3G načinom, 2G načinom rada ili automatskim načinom rada. Problem je ovo: nisu svi mobilni uređaji omogućuju vam cijeli niz mogućnosti. Evo tri mogućnosti:

  1. Automatski (3G / 2G) način rada
  2. 2G samo način
  3. Samo 3G način

Ne morate razumjeti sve tehničke uvjete, ali morate prepoznati što imena i oznake predstavljaju kako se ne bi zbunili. Jedan proizvođač može koristiti oznaku "GSM" umjesto "2G". Isto je. Ako vidite GPRS ili EDGE, to je i 2G. Nadam se da sam to izrazio na način koji možete razumjeti. Ovdje, u jednostavnim terminima:

2G = GSM / GPRS / EDGE. 3G = UMTS / WCDMA.

Također, imajte na umu da 2G / GSM / GPRS / EDGE = spor, dok 3G / UMTS / WCDMA = brzo.

Mnogi telefoni omogućuju vam opcije samo za auto ili 2G. Samo dvije mogućnosti. To može zvučati dobro i u redu, ali moje je iskustvo potpuno važno. Zašto? Postoje vremena u kojima trebam internet velike brzine, ali imaju samo auto opciju, znači da se uređaj prebacuje između 2G i 3G, ovisno o tome koji je signal jači po vremenu i lokaciji.

U međuvremenu, slabiji 3G signal još uvijek pruža mnogo brže brzine od najjačeg 2G signala. U tim vremenima kada trebam samo uslugu 3G, cijeli raspon opcija dolazi u ruci. Jednostavno sam spojiti uređaj na 3G i problem riješen.

Također pročitajte: Nokia razvija ažuriranja (uključujući i novi preglednik) na starije Symbian smartphone uređaje

U takvoj situaciji previše sam puta, stoga cijenim puno dostupnih na mobilnim uređajima. Dakle, kako funkcioniraju različite mobilne platforme?

Symbian: potpune mogućnosti
Symbian uvijek je dao cijeli niz mogućnosti. Svaki Symbian smartphone ima punu mogućnost.

Android: malo ovdje i tamo
Na Androidu to je mishmash. Neki uređaji (pametni telefoni ili tableti) pružaju vam cijeli raspon, dok vam drugi nude samo auto i 2G.

iOS: samo za Auto i 2G
Na iOS-u, iOS vam omogućuje prebacivanje između automatskog i 2G (barem iOS 5.1 na iPhone 3GS).

Windows Phone
Na nekoliko Windows Mobile uređaja koje sam vidio, to je samo auto i samo 2G opcije previše.

Nokia S40 i drugih značajki telefona
Moje iskustvo s telefonskim značajkama, ali koristio sam nekoliko telefona tvrtke Nokia S40, LG i Sony Ericsson. Još uvijek imam pristup Sony Ericsson W595 i daje samo dvije mogućnosti: samo auto i 2G. Ipak se ne sjećam što izgleda mrežni način rada na Nokijinim S40 telefonima. Isto vrijedi i za ostale proizvođače.

Treba li 3G samo ponekad?
Trenutno sam siguran da Symbian / Belle uređaji i neki Android smartphone / tabletni uređaji korisnicima omogućuju spajanje svojih uređaja samo na 3G, ako postoji potreba. Napominjemo: nisu svi uređaji sa sustavom Android, pa morate napraviti neka istraživanja.

Ako vam je usluga samo za 3G važna u određenim okolnostima, obratite pozornost i pazite da to pazite prilikom kupnje uređaja.

Preporučeno
Ostavite Komentar