Glavni » general » Upotrebljivost i uređaji koji ne reagiraju na dodir

Upotrebljivost i uređaji koji ne reagiraju na dodir

general : Upotrebljivost i uređaji koji ne reagiraju na dodir

Razmišljao sam o tekućoj ludini za uređajima s dodirnim zaslonom. Iako izgleda da svatko i njegov pas sada koriste telefon s dodirnim zaslonom, u stvarnosti uređaji s dodirnim zaslonom i dalje čine manji postotak mobilnog tržišta. No, iza toga, općenito se smatra da dodirni zasloni pružaju bolja korisnička sučelja na mobilnim uređajima. Ali zar ne?

Već neko vrijeme koristim vrlo sposoban uređaj osjetljiv na dodir, Samsung S8003 Jet. Prije toga, jedini drugi nedavni čisti uređaji sa zaslonom osjetljivim na dodir s kojima sam se igrao uključuju iPhone 3GS, Samsung Tocco Lite i Nokia 5800.

Osim čistih telefona s dodirnim zaslonom, nekoliko je hibrida napravilo moj popis - Sony Ericsson Xperia X1 i T-mobile G1. Ali to nisu čisti uređaji osjetljivi na dodir i stoga ne spadaju u kategoriju uređaja koje pregledavam.

Pitao sam se zašto Samsung B7320 pobijediti "sposobnija" uređaje za samostalno mjesto na mom Samrtphone of the Year 2009.

Jednom riječju: upotrebljivost.

Što? vrištate, nemoguće! Nemoguće !

Ali prije nego što plakate za moju glavu, pročitajte dalje. Definicija upotrebljivosti odnosi se na učinkovitost, učinkovitost i zadovoljstvo kojim korisnici mogu postići zadatke u određenom okruženju proizvoda. U ovom slučaju proizvod je mobilni telefon.

Po mom mišljenju, dvije značajke osiguravaju da uređaji koji ne dodiruju zaslon omogućuju bolju upotrebljivost nego čisti dodirni uređaji:

Jednokomponentna uporaba
Ne mogu se sjetiti broja scenarija u kojima sam imao samo jednu ruku na raspolaganju, ali noseći telefon sa samo pločom osjetljivom na dodir, značilo sam da moram ispustiti što god drugo radim za korištenje telefona.

Također pročitajte: Kako koristiti Nokia C3 kao modem

Suprotno tome, to je jednostavna upotreba koju nude slatkiši ili klizači s regularnim ili QWERTY tipkovnicama. Izvucite uređaj jednom rukom i otpojite ga.

Po mom iskustvu, redoviti telefoni poput Sony Ericssona T650i i QWERTY-ova bombona poput B7320, E71, BlackBerrys pružaju veću upotrebljivost od čistih uređaja za dodir.

To je jedna od stvari za koju se sjećam B7320.

Prebacivanje zaslona
Volimo one ogromne zaslone, a zajedno s prekrasnim korisničkim sučeljem, čisti uređaji sa zaslonom osjetljivim na dodir jednostavno otjeraju naše misli. Ipak, ti ​​prikazi vrlo često dolaze na naš način.

Drži svoj sjajni novi uređaj za dodir i prikazuje nešto prijatelju. No, lagani nagnuti kut na kojem ga držite rezultira automatskim okretanjem zaslona, ​​zabije se prezentacija. Vjerojatno manja iritacija, ali često su to manje iritacije koje čine razliku između visoke i niske upotrebljivosti.

Gledate videozapis s punim zaslonom i pejzažom na tom glamuroznom AMOLED dodirnom zaslonu, a malo se naslonite na kauč, što dovodi do podešenog kuta. Zaslon se automatski ponovno okreće i morate sjediti ravno kako biste se vratili u pejzažni način rada.

To se nikada ne događa na uređaju bez dodirivanja. Zaslon ostaje kako to želite. To se, na primjer, ne događa s E71 ili BlackBerry Curve

Zaključak
Na kraju dana, mnogo se toga svodi na osobnu sklonost. Obje strane podjele imaju prednosti i nedostatke.

Na primjer, standardni telefoni tipkovnice najbolji su od puno ako je vaš primarni cilj korištenja telefona korištenje koje se uglavnom vrti oko glasovnih poziva.

Također pročitajte: Globacom podaci planovi sada daju pretplatnicima manje podataka

Zamjena standardne tipkovnice s QWERTY poboljšava upotrebljivost za one koji trebaju unositi puno teksta. Jednoručna uporaba je uglavnom moguće, a zaslon nema vlastiti um. B7320, što je slučaj u ovom slučaju, daje vam prilično veliki zaslon koji ne prebacuje orijentaciju kada biste željeli ostati u njoj i jednostranu upotrebu. Iskoristivost.

Pa ipak, iako sam prodana na QWERTY uređajima, dosljedno sam tvrdio da standardni uređaji tipkovnice pružaju najbolju upotrebljivost na planeti. To su tipovi telefona koje nepismeni farmer u Owerri ili selo u Indiji može koristiti bez mnogo problema. Premda tisak može prouzročiti buku o tome kako misle da uređaji s dodirnim zaslonom pružaju najbolju iskoristivost, istina je daleko od toga.

Većina upotrebljivi mobilni telefoni su oni jednostavni, osnovni standardni uređaji tipkovnice koji gotovo svatko može koristiti bez dobivanja obrazovanja.

Uređaji s dodirnim zaslonom omogućuju potrošnju medija - velik je zaslon bitan za to. Čak i tada, problemi s jednosmjernom upotrebom i usmjerenja zaslona i dalje ostaju. Ipak, to ovisi o tome što pojedinac želi.

Gore navedena pitanja služe da nas podsjeti da dodirni zasloni nisu mobilni el dorado da bi mnogi željeli da mislimo da jesu. Predviđam da ćemo godinama nastaviti ooooh i aaaah preko naših dodirnih uređaja, a onda kada se euforija istroši, uglavnom ćemo se vratiti na više korisne modele, možda neku vrstu hibrida.

Jedno je sigurno da čisti uređaji s dodirnim zaslonom nisu budućnost mobilnog uređaja. Sigurno nisu prošlost. Ili sadašnjosti.

Također pročitajte: DailyPost novine tužio Naij za podizanje sadržaja

Što misliš? Ako upotrebljavate čisti uređaj osjetljiv na dodir, kako postupate s dvama pitanjima koja sam podigao gore?

Preporučeno
Ostavite Komentar