Glavni » general » Neograničeni podatkovni planovi na izlazu?

Neograničeni podatkovni planovi na izlazu?

general : Neograničeni podatkovni planovi na izlazu?

Korisnici internetskih usluga na mobilnim internetima u Nigeriji nastavili su pozivati ​​na neograničene pakete podataka, kao i na trenutačne pakete s podacima o upotrebi podataka.

Trenutačno razne GSM mreže nude podatke o kapama od 100 MB, 500 MB, 1 GB, 3 GB i 6 GB na svoje planove. Sve do nedavno, CDMA mreže uglavnom nude neograničene planove, ali izgleda kao da će i oni staviti kape na korištenje podataka tijekom vremena.

U razvijenijim gospodarstvima, kako su pretplatnici prihvatili mobilnost upotrebom pametnih telefona s velikim napajanjem, mobilne mreže su vidjele rastu korištenja podataka koja je izvan raspoloživog kapaciteta.

Primjerice, AT & T je zabrinut zbog činjenice da je 40% podatkovnog prometa došlo samo sa 3% korisnika smartphonea. izvijestila je AT & T izvršna agencija:

"Pokušat ćemo se usredotočiti na pružanje poticaja tim malim postotcima kako bi smanjili ili izmijenili njihovu upotrebu, tako da ne gomilaju kupce na tim istim web lokacijama"


Ovo je samo primjer onoga što mobilne mreže globalno suočavaju jer pretplatnici dobivaju iPhone, Windows telefone i komunikatore. Izgleda da neograničeni internetski koncept pogađa zid od opeke na mobilnim mrežama.

Ovdje u Nigeriji, MTN i Zain Čini se da su najgori hit na GSM frontu u smislu zagušenja na internetu. U prosjeku dan je nemoguće postići 100kbps brzinu na MTN 3.5G priključak tijekom vrhunaca. Zapravo, mnogo puta, teško je pratiti 40 kbps (osnovne GPRS brzine) tijekom tih razdoblja. To je, unatoč sadašnjim ograničenjima korištenja. Naravno, ilegalne gužve slobodnog pregledavanja ne pomažu u pitanjima.

Također pročitajte: Infinix Smart 2 Pro Specs and Price

Što se tiče CDMA mreža, teško ih je rangirati u bilo kojem redoslijedu, jer internetske veze (čak i na EVDO mrežama) često se navode tako sporo da su neupotrebljive.

Naravno, dio problema je od samih mreža koji se bave prekomjernom prodajom, uzimajući više pretplatnika nego što zapravo imaju kapacitete. Ovu praksu treba provjeriti regulatorno tijelo.

rješenja

Ograničeni planovi paketa samo su jedna opcija. Postoje neke mreže u Europi koje imaju drugačiji pristup: oni nude neograničene podatke, no jednom u mjesecu prekorači prag podataka (npr. 3 GB ili 5 GB), propusnost se smanjuje za tu liniju od HSDPA brzina do GPRS / EDGE brzine za ostatak tog mjeseca. Zvuči zanimljivo. I praktično. Na taj način, manjinski teški korisnici ne čine život bijednim većini prosječnih korisnika.

Opet, mreže, osobito ovdje U Nigeriji, moraju izgraditi kapacitete. Nadamo se, s primjenom svjetlovodnih kabela Globacom i drugih, problemi ograničene širine pojasa bit će znatno smanjeni.

Jedna stvar je sigurna: širina pojasa nije neograničena na mobilnim mrežama, a nešto se mora poduzeti kako bi se osiguralo da korisničko iskustvo na planovima mobilne interneta bude dobro. Na kraju dana to je sve o korisničkom iskustvu nakon svega.

Preporučeno
Ostavite Komentar