Glavni » general » UN objavljuje Global Cybersecurity Index

UN objavljuje Global Cybersecurity Index

general : UN objavljuje Global Cybersecurity Index

Cyberattacks postaju sve sofisticirani svaki dan. Došlo je do slučajeva cyberattacks sposobnih srušiti mrežne mreže, zaključavanje bolnica i pljačku tvrtki. Stoga je online sigurnost postala glavna briga. Međutim, nedavno objavljena anketa Ujedinjenih naroda ističe da još uvijek postoje neki veliki nedostaci u sigurnosti među najmoćnijim svjetskim zemljama. Globalni indeks cyber-sigurnosti, koji pregledava obrambene sposobnosti u 134 zemlje, usredotočen je na pet čimbenika: tehnički, organizacijski, pravni, suradnja i potencijal rasta. Ovaj indeks rangira zemlje na nekoliko načina, uključujući i one najzaslužnije za sigurnost kibernetike.

Indeks globalne cyber-sigurnosti Indeks trenutne razine

Na Indeksu globalne cyber-sigurnosti, Singapur je najviši za "najpredvidljivije za sigurnost kibernetike". U Sjedinjenim Američkim Državama dolazi drugi, a slijede Malezija, Oman, Estonija, Mauricijus, Australija, Gruzija, Francuska, Kanada i Rusija. Istraživanje je pokazalo da, unatoč masivnom jazu u bogatstvu, siromašnije zemlje kao što su Malezija i Oman bile su jače u kibernetskoj sigurnosti od zemalja poput Francuske.

Evo navoda o toj temi iz izvješća o anketi:

"Prikupljanje podataka pokazuje da zemlje u razvoju nemaju dobro osposobljene stručnjake za cyber-sigurnost, kao i temeljitu zahvalnost i neophodno obrazovanje o pitanjima sigurnosti cybersecure za provedbu zakona, kao i kontinuirani izazovi u pravosuđu i zakonodavnim granama"

Polovica zemalja koje su odgovorile na anketu nema strategiju cybersecuritya. Više od polovice nema obuku za policiju. UN je pozvao na stvaranje strategije cybersecuritya "ključni prvi korak" za bilo koju zemlju. Nadalje, postoji veliki nedostatak u cybersecurity među pet najboljih stalnih članova Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, prema Global Cybersecurity Indexu. Među tim zemljama, SAD je rangiran broj 2, Francuska je rangirana broj 8, Rusija broj 10, Velika Britanija broj 12 i Kina je rangiran br.

Također pročitajte: Google ispituje rezultate od šest sekundi u rezultatima pretraživanja videozapisa

Međutim, istraživanje je također zabilježilo da ne postoji globalni standard za sigurnost kibernetike, što se smatra problematičnim.

Izvor

Ovdje pročitajte cijelo izvješće.

Preporučeno
Ostavite Komentar