Glavni » general » Pokušavajući Airtel 3 mjeseca Besplatni internet na Lumia 610 - drugi dio

Pokušavajući Airtel 3 mjeseca Besplatni internet na Lumia 610 - drugi dio

general : Pokušavajući Airtel 3 mjeseca Besplatni internet na Lumia 610 - drugi dio

U prvom dijelu ove serije podijelio sam kako su mi pokušaji aktiviranja Airtelovog besplatnog internetskog promocije na Nokia Lumia 610 opetovano i iznova uspjeli. Ovo je ponuda u paketu s novim Nokia Lumia uređajima. Također sam spomenuo kako sam namjeravao posjetiti Airtelov dućan da vidim može li se riješiti. Pa, upravo sam to učinio u petak. Bio sam među prvih pet kupaca u određenoj trgovini kada su vrata bila otvorena za posao tog dana.

U Airtelovoj trgovini objasnio sam stvari. Bio sam tamo s cjelovitim prodajnim paketom (koji je imao promotivni naljepnica / naljepnica na njemu) i paketu miksim paketa. Osigurala sam da je microSIM već bio u Lumia 610. Prvo pitanje na koje sam se pitao jeste da sam siguran da je to bio telefon s kojim je došao promo. Potvrdio sam da je to i dao slušalicu telefona i čopora. Kao što je netko rekao, očekivao bih da bi skeniranje IMEI broja bilo dovoljno za potvrdu tih informacija. Zatim se pitao naglas ako promo nije završio. Budući da njegove riječi nisu bile usmjerene na mene, a budući da je bio njegov posao da otkrije status promocije, upravo sam nastavio pohađati poruke e-pošte na Sony Xperia P.

Savjetuje se s nekim, a zatim se vratio na svoje računalo. Nakon nekog vremena, zamolio me da opet šaljem kôd "LUMIA" na 141, što sam učinio. Dobio sam isti odgovor kao i prije:

Poštovani kupci, ova ponuda za probnu verziju Lumije nije dostupna za ovaj uređaj. Umetnite SIM karticu u Nokia uređaj kupljen za tu svrhu i pokušajte ponovo.

Ponovno je otišao, ovaj put dosta vremena, a potom me zamolio da ponovno pošaljem šifru. Ja sam, ali dok sam primio obavijest o isporuci, nisam dobio odgovor. Nakon čekanja od oko 15 minuta, šef mi se ispričao i uvjerio me da će "doći" za oko 24 sata. Ostavio sam Airtelov dućan s nelagodnim osjećajem sreće. To je bio petak ujutro. 24 sata kasnije, i nekoliko "LUMIA" do 141, i još uvijek sam dobivao istu pogrešku. 36 sati kasnije, isto. Ovo je ponedjeljak ujutro i još uvijek je ista situacija.

Također pročitajte: Galaxy Note 4, iPhone 6 Plus, drugi izgubiti Lumia 930 u slijepom testu fotoaparata

Jeste li ikad pokušali razgovarati s repom na Airtelovoj liniji za brigu o kupcima? Uglavnom se ne povezujem s 111. U nekoliko rijetkih slučajeva, proći ću kroz liniju, a ja ću biti na čekanju za liječnika. Tada samo kada linija zvoni, a predstavnik pokuša moj poziv i sam se uvodi, na mjestu gdje se nalazi, poziv se prekida. Moje iskustvo o! I dalje se dogodilo ovaj vikend. Može biti problem sa mnom. Možda su vještice i čarobnjaci iz sela na mom slučaju. Ili možda Airtelov pozivni centar je upaljen.

Ovdje ne mogu dohvatiti nikoga preko 111, i vrlo ne želeći voziti gore i dolje u ovom užurbanom gradu samo kako bih mogao razgovarati s predstavnikom za njegu koji možda ili ne mora znati što oni rade. Obično se samo svodi na frustriranog potrošača koji naposljetku odlaze, jer je previše za njih da napuste svoje poslove kako bi se kretali oko onoga što iznosi kikiriki u velikoj shemi.

Usput, do danas, nitko me nije mogao reći koliko podataka mjesečno da me ova probna ponuda daje 3 mjeseca - 50 MB mjesečno, 100 MB mjesečno ili 200 MB mjesečno? Što više gledate, to manje vidite. Ako se ne dogodi čudo i Airtel Nigerija zapravo pronađe način da se ova probna ponuda pokrene na mojoj liniji, nemojte očekivati ​​treći dio ove serije. Moja presuda o tome? Iznevjeriti. Ja ću biti ljubazni i ne nazvati ga muljaža. Možda neučinkovitost.

Također pročitajte: Nema službenog WinMo 6.5 ažuriranja za Xperia X1

Mo Ocjena : 0 od 10

Preporučeno
Ostavite Komentar