Glavni » general » Istinita priča: Nokia N8 pokrenuo je svoju profesionalnu karijeru u fotografiji

Istinita priča: Nokia N8 pokrenuo je svoju profesionalnu karijeru u fotografiji

general : Istinita priča: Nokia N8 pokrenuo je svoju profesionalnu karijeru u fotografiji

U posljednjih pet godina Nokia je vladao svijetom kamerifona. Neke od stvarnih životnih priča povezanih s Nokijinim cameraponima gotovo su legendarne stvari. Nokia N8 (izdan 2010) bio je jedan od ovih nevjerojatnih pametnih telefona.

To je bila kamera od 12 megapiksela s Carl Zeiss optikom i ksenonskom bljeskalicom. Pokrenut je Symbian OS i bio je top cameraphone svog vremena (2010-11). Kratki film, The Commuter, snimljen je na N8. Kenija je snimljena na televiziji. Ima dosta drugih priča o tome kako je N8 korišten u profesionalnoj fotografskoj sredini s fantastičnim rezultatima. Ja sam posjedovao N8 i svoje iskustvo s njom objavio ovdje na MOBILITY-u.

Ayodimeji Chukwuma Olugbewesa danas je profesionalni fotograf koji živi u Nigeriji. Dužan je karijeru u fotografiji do N8.

Evo njegovog izvještaja koji se provodi u intervjuu Sun News. Odgovarajući na pitanje o tome što je motiviralo njegovu odluku da se usredotoči na fotografiju, ovdje je bio njegov odgovor:

Sve je došlo u moju svijest kad sam nekoliko godina kupila telefon Nokia N8 i počela stvarati slike s njom i objavljivati ​​na mom Flickr streamu (Flickr je foto-stranica u vlasništvu Yahooa). Moje bijele sljedbenike su to vidjele i voljeli su način na koji sam skladao svoje snimke i ohrabrio me. Također moj prijatelj, Bayo Lawson također nazvao Blawz me ohrabrio. Blawz kao u to vrijeme samo je započeo putovanje u fotografiju. Sada je filmski producent. Prije tog vremena kao rastućeg djeteta, često sam bio darovan malim filmskim kamerama poput Kodaka i Agfa. Tada sam ga upotrijebio kako bi dokumentirali putovanja i događaje na kojima sam sudjelovao. Tada bih dao filmu voditelju boja za fotografiju mog tate kako bih mu pomogao ispisati. Moj djed bio je fotograf. Prije svoje smrti 1996. bio je predsjednik Udruge fotografa, poglavlje Lagos. Nastavio sam objavljivati ​​fotografije s mojim Nokia telefonom i nekako Nokia primijetio moj posao jer sam ga uvijek označio # NokiaN8 (Laughs).

Jednog dana, telefonom je napravio blog post na jednom od mojih portreta. Nokia N8 kao uređaj razbio je moje granice u mobilnoj fotografiji i podigao je bar. Na kraju dana, to nije samo fotoaparat, nego osoba koja stoji iza leće koja je važnija.

Ovo je lijepa priča o tome kako je veliki cameraphone motivirao nekoga u profesionalnu fotografiju. Znam iz prve ruke kako nosi veliku camerafhone oko čini da želite ugriz sve što je zanimljivo. Ayodeji je uzeo svoj interes izvan rekreacije i sada zaradi život od fotografije, zahvaljujući Nokia N8.

Također pročitajte: Pregled: Google Analytics za Android

Pročitajte cijeli intervju na web stranici Sun News: Kako je moj telefon s Nokia N8 promijenio svoj život -Ayodimeji Chukwuma Olugbewesa

Ayodeji je @IamDmayo na Twitteru. Imate li istinitu priču o tome kako mobilni uređaj utječe na tijek vašeg života ili karijere ili kako vam je to pomoglo postići ciljeve? Pošaljite svoju priču (ako je moguće s fotografijama) uredniku DOT ng mobilnosti .

Preporučeno
Ostavite Komentar