Glavni » general » Najboljih 14 proizvođača telefona u svijetu 2013. godine

Najboljih 14 proizvođača telefona u svijetu 2013. godine

general : Najboljih 14 proizvođača telefona u svijetu 2013. godine

Natjecao sam u jedan članak na 14 najboljih proizvođača telefona u PhoneAreni, i mislio da će zainteresirani entuzijasti, geek i navijački momci i djevojke ovdje. Ispod je popis vodećih 14 proizvođača telefona na globalnoj razini prema postotku ukupnih telefona koji se isporučuju:

1. Samsung - 27%
2. Nokia - 15%
3. Apple - 7%
4. LG - 4%
5. ZTE - 4%
6. Huawei - 3%
7. TCL (Alcatel) - 3%
8. Lenovo - 3%
9. CoolPad (Yulong) - 2%
10. Sony - 2%
11. BlackBerry - 2%
12. HTC - 2%
13. Xiaomi - 1%
14. Motorola - 1%

Zanimljivo je vidjeti gdje se različite robne marke razlikuju prema količini uređaja u odnosu na druge.

Ako pređete na PhoneArenu, naći ćete i druge grafikone koji prikazuju zanimljive statistike. Na primjer, drugi grafikon pokazuje kako su Nokia i Samsung - oboje koji su ispred ostatka paketa ogromne margine - jednostavno razmjenjivali pozicije jedni s drugima (s Samsungom upstagingom Nokia), a zadržali su jaz između njihovih kombiniranih podataka i onih ostalih. Zanimljivo je da su isti divovi, Samsung i Nokia, i najveći svjetski proizvođači telefona.

Alcatel je bio zvuk u tim dijelovima, a zatim je otišao AWOL. Iznenađenje ovdje je da brand i dalje prodaje kamion opterećenja telefona. Ali gdje? Azija? Južna Amerika? Također, zanimljivo je da sa svim BlackBerry pomagalima, oni još uvijek prodaju više telefona nego HTC, pa čak i Motorola.

Također pročitajte: Dobar je pristupačan: 9 plus jedan razlog za kupnju TECNO L9 Plus

Koje su tvoje misli?

Preporučeno
Ostavite Komentar