Glavni » general » Zato je vaš Androidov viljuškar osuđen na neuspjeh

Zato je vaš Androidov viljuškar osuđen na neuspjeh

general : Zato je vaš Androidov viljuškar osuđen na neuspjeh

Kao što svi znamo ili čujemo u jednom trenutku ili drugom, Android je softver otvorenog koda. Svatko ga može uzeti i igrati s njom. Ovo je glavni čimbenik za rast i dominaciju tržišta smartphone uređaja. Android je besplatan također je doveo do pojave različitih Android okusa poznat i kao "forks".

Pa Što je Android vilica?

Svaki put kad netko preuzme postojeći (izvorni Android) kôd i započne samostalni projekt na temelju njega, izradili su vilicu. To uključuje preuzimanje koda, koristeći ga kao bazu i stvaranje vlastitog projekta s njom. Samsung to radi (Touchwiz), HTC to radi (Sense UI), a vaš omiljeni razvojni programer može to učiniti. Kada je napravljena vilica, ono što vidite može biti vrlo različito od onoga što je moguće nabaviti na Androidu.

Razvijanje vilice nije dobar pothvat. Ni to nije loše. Android je dominantan, tako da je Google pretvorio trend u svoju vlastitu prednost, tako da kada stvorite Android viljušku, šanse da bude uspjeh je blizu nule. Koristimo nekoliko točaka kako bismo to pojasnili:

Google je vezao G-Apps

Android kao cjelina sastoji se od 2 dijela, otvorenih dijelova s ​​Androidovog Open Source Projekta (AOSP), koji je temelj Android i zatvorenih dijelova izvora koji su aplikacije s oznakom Google ili G-Apps koje se odnose njima. Ove aplikacije obuhvaćaju Gmail, Karte, Talk (Hangouts), YouTube, Trgovina Google Play, Usluge za Google Play, Glazba za Google Play, Googleovu tipkovnicu, Google Kalendar itd. Te su aplikacije preuzete iz AOSP koda, ažurirane i premještene u Trgovinu Google Play, Nakon što se ova tranzicija dogodi, daljnji razvoj bilo koje takve aplikacije završava na AOSP kodu.

Također pročitajte: Visafone kupnja Multilinkova ne uspije; Telkom šetnje

To podrazumijeva da svatko tko želi napraviti vilicu, sada ima više posla, ažurirati ove različite aplikacije. Google nije mogao ugasiti projekt "otvorenog izvora", odlučio ga je ubiti u dijelovima tako da se svaka natjecateljska vilica mora primijeniti s G-Appsom ili će ih sami razvijati. Slijedom toga, dopuštenje za upotrebu G-aplikacija može biti odobreno od strane Googlea samo nakon što prihvatite svoje uvjete.

Google je vezao najbolje proizvođače

Prije nego što bilo koji dobavljač hardvera može pokrenuti operacijski sustav pomoću (zatvorenih) G-aplikacija, mora biti dio licenčnog ugovora o otvorenim slušalicama (OHS). Ako ste dio ovog ugovora, možete koristiti G-Apps i pridržavati se drugih pravila koja je postavila Google, uključujući zabranu izrade uređaja koji pokreće konkurentsku Android viljušku. Uzimajući klon ili vilicu znači da ćete biti izbačeni, i da čarolija propadnu za vas kao proizvođača.

Pokušavate biti dobri, a Google će biti bolji

Kao alat za izradu kloniranja za Android (nakon što se odbijao klanjati Googleu) kada ste uspješno pronašli pristojnog dobavljača kako biste napravili svoj hardver, sada ste prepušteni svemogućoj zadaći izgradnje aplikacija za repliciranje G-aplikacija. Tko ima vremena, resurse i mozgove za učinkovitu izradu, trgovinu aplikacija, uslugu Karte / lokacija, klijent e-pošte, aplikaciju Kalendara i sve ostale usluge koje čine Googleovu bliss u Androidu?

Čak i kada uspijete izraditi te aplikacije, Google nastavlja sve bolje i bolje s uslugama koje imaju na svom mjestu. Kakve su šanse da ćete završiti plodnu vašem novom pothvatu - što očito natječe s Googleom? A koje su šanse da će ljudi napustiti Googleovu uslugu za sebe? Nosite vitlo?

Preporučeno
Ostavite Komentar