Glavni » general » To je razlog zašto novi Samsung Galaxy Note 7 eksplodira

To je razlog zašto novi Samsung Galaxy Note 7 eksplodira

general : To je razlog zašto novi Samsung Galaxy Note 7 eksplodira

Slikajte ovo: dobila si novu Samsung Galaxy Note 7. Koristila ga je par dana i doživljaj je dah. Jednog dana ostavljate ga napuniti i napustiti sobu. Onda čujete BOOM! Vraćate se da biste vidjeli da je vaš telefon pušten u komadiće (pogledajte donju sliku).

Ovo je bila drama za neke korisnike nove Galaxy Note 7. Više od 40 slučajeva zabilježeno je globalno. Samsung podsjeća na uređaj i daje korisnicima nove (ili različite telefone dok se ne zamijeni). Sada na veliko pitanje

Zašto se ovo događa?

Evo službene izjave tvrtke Samsung:

"Na temelju naše istrage saznali smo da postoji poteškoća s ćelijom baterija. Pregrijavanje ćelije baterije dogodilo se kada je došlo do kontakta anode s katodom što je vrlo rijetka pogreška u proizvodnom procesu. Radimo s više dobavljača kako bismo osigurali da se provede strogi postupak inspekcije kako bi se osigurala kvaliteta naših zamjenskih jedinica i ne predviđamo daljnje probleme s baterije. "

Vidiš, litijski materijal koji se koristi za izradu većine baterija telefona vrlo je reaktivan i osjetljiv na toplinsku pistu. Kada se neispravan akumulator pregrije, stanice se otvaraju, što rezultira reakcijom lanaca ostalih stanica. To je ono što uzrokuje eksploziju baterija u mnogim slučajevima - jednostavan kratki spoj ili nedostatak dizajna mogli bi to izazvati.

Proces podsjećanja mogao bi koštati Samsung za čak milijardu dolara. Nadamo se da se Samsung oporavlja od ove bolesti uzrokovane "vrlo rijetkom pogreškom proizvodnog procesa".

Također pročitajte: iPhone 3Gs: Što je Apple mislio?

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar