Glavni » general » Ovaj hack s Chromeom za Android čini svaki telefon ranjiva

Ovaj hack s Chromeom za Android čini svaki telefon ranjiva

general : Ovaj hack s Chromeom za Android čini svaki telefon ranjiva

Kineski istraživač Guang Gong pokazao je hak na Android verziju Chromea tijekom PacSec konferencije nedavno održanog u Tokiju. Ovaj hack cilja samo JavaScriptov motor preglednika. Uz to, može zagađivati ​​cijeli uređaj.

Kao što je prikazano tijekom konferencije, kada korisnik posjeti zlonamjernu web-lokaciju s zlonamjernim softverom. Aplikacija se može instalirati na vaš telefon čak i bez vašeg znanja. Gotovo je moguće zamisliti koliko se to može iskoristiti.

"Čim telefon pristupi web-lokaciji, ranjivost JavaScripta V8 u Chromeu upotrijebljena je za instalaciju proizvoljne aplikacije (u ovom slučaju BMX Bike igre) bez ikakve interakcije s korisnicima kako bi pokazala potpunu kontrolu nad telefonom."

Kineski istraživač koji je otkrio ovo je nagrađen letom na Vancouver CanSecWest sigurnosnu konferenciju u ožujku 2016., a također i skijaškom putovanju. Srećom, ova ranjivost može se zakrpati jednim ažuriranjem za Google Chrome za razliku od Stagefrighta koja je zahtijevala potpuno ažuriranje sustava.

Kao i uvijek, trebali bismo biti svjesni ako posjećujemo web stranice, posebno one koje nude besplatno plaćene proizvode.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar