Glavni » general » Ovi davatelji usluga šalju vam SMS poruke

Ovi davatelji usluga šalju vam SMS poruke

general : Ovi davatelji usluga šalju vam SMS poruke


Nakon povećane pritužbe potrošača u vezi s neželjenim SMS-ovima od pružatelja usluga s dodanom vrijednošću (VAS) koji oglašavaju svoje različite usluge unutar nigerijskog telekomunikacijskog prostora, Nigerijska komunikacijska komisija (NCC) objavila je popis organizacija koje su iza vaše stalne iritacije i pogoršanja pestering vas s tim neželjenim tekstualnim porukama i automatskim glasovnim pozivima (robo-pozivi). Ovo je popis NCC-a:

1. MTN Nigeria Communications Ltd;
2. Globacom Nigerija Ltd
3. Upstream doo
4. Adnol Multimedia doo
5. Zabava za mobitel
6. Terragon Ltd
7. Racionalna mobilnost
8. Mtech Ltd
9. Elseji
10. Starfish Ltd
11. Next Generation Tele Solutions
12. One Communications Ltd
13. Oblak
14. Mobilexcetera

NCC kaže da su upozorenja poslane svim pružateljima VAS-a usmjeravajući da se sve neželjene poruke ili telemarketing aktivnosti unutar mreža u najboljem slučaju mogu obaviti između 8.00 i 20.00 sati u skladu s postojećim smjernicama. To je neophodno kako bi se osigurala dobra iskustva potrošačke kvalitete u industriji.

Nisam siguran što su "postojeće smjernice" za neželjene poruke, ali je moje mišljenje da bi trebalo biti dio njih da bi se moglo odustati od neželjenih poruka u rukama potrošača. Na primjer, ako primim nepoželjnu poruku koja me zatraži da se pretplatim na Live Match / Nogometne Breaking News, a ne zanima me, trebala bi postojati mogućnost da odgovorite s "Unsubscribe" ili nešto slično, tako da ne nastavim zaboravite na to. Ili, ako dobijem Robo-poziv iz 12806877, a ja ne želim biti opsjednut opet, opcija isključivanja treba biti dostupna za mene. Način na koji to sada funkcionira je da nemam riječi. Ipak, to je moja linija i ja sam pretplatnik koji plaća.

Također pročitajte: Zašto je Lumia 920 ostala najvažnija verzija sustava Windows Phone do datuma

Bez obzira na postojeće smjernice, ne čini se da je potrošač tako ovlašten. Usmjeravanje davatelja usluga da se osjeća slobodno pester pretplatnika s neželjenim porukama tijekom vrhunca (kada većina očekuje važne poruke i pozive) nije dovoljno dobar. Ja ću biti zauzet s važnim radom i očekivati ​​reći, bankovna upozorenja o bankama (znate!). Podignem telefon na svaki SMS upozorenje samo da otkrijem da je dolazna poruka još jedna neželjena distrakcija? To neće učiniti. Ja sam pretplatnik koji plaćaju i trebam imati opciju isključivanja iz neželjenih poruka. Svatko u čitanju NCC-a? Svatko tko ima ruke, noge i usta tamo?

Aluta continua !

Preporučeno
Ostavite Komentar