Glavni » general » Teleskopske jarbole su uništene u sjevernoj Nigeriji

Teleskopske jarbole su uništene u sjevernoj Nigeriji

general : Teleskopske jarbole su uništene u sjevernoj Nigeriji

Vrućina aktivnosti pobunjenika na sjeveru Nigerije pogodila je novu razinu ovog tjedna jer izvješća pobunjenika o spaljivanju telekomunikacijskih jarbola nastavljaju dolaziti. Posljednje računanje, Associated Press izvještava o najmanje 30 tornjeva uništenih u nekoliko sjevernih država, uključujući Adamawa, Yobe, Bauchi, Kano i Gombe.

Islamistička sekcija, poznata kao Boko Haram, zaprijetila je tvrtkama za mobilne telefone prije šest mjeseci kako bi surađivala s vladom kako bi istjerala svoje članove. Ova je skupina stalno ubila ljude i uništila imovinu u pokušaju da prisili provođenje stroge šerijatske zakone diljem zemlje. Glasnogovornik skupine navodi se: " Napadamo GSM tvrtke jer su pomogli sigurnosnim agencijama da uhapsu i ubijaju mnoge naše članove, a nastavit ćemo s našim napadima na njih sve dok ne zaustave ".

Tu je. Boko Haram preuzima odgovornost za ovu operaciju. Čini se jasnim da je cilj u ovom trenutku učiniti zemlju nepobitnom i njihovim operativcima neprepoznatljivi putem telekomunikacijskih kanala. Bilo tko upoznat s vojnim taktikama zna da je uklanjanje neprijateljskih komunikacijskih linija ključni za vojnu kampanju. Tko bi bio iza ove masovne operacije trebao bi se tretirati kao da je proglasio rat na Saveznu Republiku Nigeriju. U međuvremenu, vlada govori o dijalogu s pobunjenicima. Po mom mišljenju, dijalog i pregovori ne bi trebali biti ovdje na slici. Ovo ogromno uništavanje godina ulaganja trebalo bi se odlučno i klinički baviti. Veleprodajno klanje ljudi koji se odvija godinama mora biti ukinuto.

Također pročitajte: Putovanje: Da; vrijeme je da hoteli pružaju svojim gostima pametne telefone

Bez obzira na društveno-ekonomske okolnosti koje stoje iza aktivnosti Boko Harama, ne može se dopustiti njihovo djelovanje. To se mora odlučiti. Što je ranije Boko Haram tretiran kao teroristička organizacija, to bolje. Ovi dečki ne djeluju u interesu Nijemaca. Jednostavan.

Što bi se dogodilo da pogođeni telekom operatori odluče napustiti vruća područja na sjeveru? Ili Bog zabraniti, odluku o povlačenju usluga i ulaganja iz Nigerije? Ukupno kvar. Vratit će se u juravo doba za nas. Godine napretka bi jednostavno nestale preko noći. Bože sačuvaj. Zabranjujemo.

Bog blagoslovio Saveznu Republiku Nigeriju.

Preporučeno
Ostavite Komentar