Glavni » general » Telekomunikacijska industrija: kada dominantnost postaje pretplatnikova glavobolja

Telekomunikacijska industrija: kada dominantnost postaje pretplatnikova glavobolja

general : Telekomunikacijska industrija: kada dominantnost postaje pretplatnikova glavobolja

Nigerijska komunikacijska komisija (NCC) očito je imala dobru namjeru. Prošlog mjeseca objavilo je da danas postoje dominantni igrači na nigerijskom telekomunikacijskom tržištu, gotovo 12 godina nakon što je počelo s radom GSM revolucija.

Izjava je rezultat NCC-ovog Studija o procjeni razine konkurencije u nigerijskoj telekomunikacijskoj industriji. Prema regulatornom tijelu, primarni cilj te vježbe je "osigurati poštenu konkurenciju u svim sektorima nigerijske komunikacijske industrije".

U 2010. NCC je provela sličnu studiju. No niti jedan pružatelj usluga nije mogao biti dominantan igrač. No, ponovljena vježba u lipnju 2012. godine donijela je presudu da su dva operatera - MTN i Glo - vodeća svjetla.

Istraživanje je obuhvatilo šest tržišnih segmenata, naime mobilni glas, fiksni glas, fiksni podaci, mobilni podaci, upstream segment i nizvodno segment. Proučavanjem, još uvijek nema dominantnih operatera u fiksnim mobilnim, fiksnim podacima i segmentima na nizvodnom tržištu.

S više od 47, 4 milijuna pretplatnika (oko 43, 57 posto tržišnog udjela) u prosincu 2012., MTN je postao dominantni operator u kategoriji glasovnih podataka. Pionir u nigerijskom GSM podsektoru, uz Airtel (poznat kao Econet kada je GSM usluga pokrenuta u Nigeriji 2001. godine), MTN je također najavljen kao zajednički dominantni operator u uzvodnom segmentu. Taj je čast dijelio s Glo, koji je 2003. godine pokrenuo svoje usluge i imao je oko 24, 1 milijuna pretplatnika (oko 22, 15 posto) u prosincu 2012. godine.

NCC je u svom izvješću izjavio da postoji zabrinutost u dva tržišna segmenta. U mobilnom govoru navodi se da taj segment nije "učinkovito konkurentan". U osnovi, NCC je izrazio zabrinutost zbog "širokog diferencijala (oko 300 posto) između on-net i off net poziva." Nadalje, upozorava da " to je indikativno za vjerojatnu uspostavu poziva za MTN pretplatnike. "To je ono što je izazvalo zabrinutost za GSM pretplatnike.

Također pročitajte: Kada se susretnu dva veterana - Web4Africa stječe Alireta Webhosting

Iako je regulatorna agencija izjavila da bi dominantni operator mobilnog govornog tržišta trebao, između ostalog, propustiti i odmah i na mreži maloprodajne tarife, a to je tek trebalo učiniti. Prema MTN tarifama, njegovi pretplatnici potiču se na pozive unutar mreža. Uzmite MTN booster tjedno unaprijed plaćenu naknadu. Ponudi MTN-to-MTN pozive na 10 kobo u sekundi, dok pretplatnici naplaćuju 150 posto više - 25 kobo u sekundi - za pozive na druge mreže. Kod 30 koba u sekundi za pozive od druge minute do ostatka dana, MTN Super Saver off-net pozivne stope su eksploatator. Postoji ogromna razlika od 200 posto jer je naplaćivala 10 koba u sekundi za on-net pozive.

Čini se da su drugi operateri olakšali život svojim pretplatnicima prilikom poziva izvan svojih mreža. Za Glo, njegov bezgotovinski unaprijed plaćeni paket, on-net pozivi koštao 15 kobo u sekundi i 18 kobo u sekundi za off-net pozive. SMS naknade su iste N4 bez obzira na to je li poruka poslana unutar ili izvan mreže. Na Glo Hi-Flier i G-BAM Hi 5ive, pretplatnici uživaju isti naboj od 18 kobo u svakoj mreži u Nigeriji. Ali Glo je također kriv za eksploataciju jer je naplaćivao 10 koba u sekundi za on-line pozive na Glo Gisti, ali 30 kobo u sekundi za off-net pozive, dok Glo 1derful stope za glasovne pozive iznose 15 kobo u sekundi za on-net pozive i 25 kobo off-net.

Airtel ima 2good Classic i Airtel Club 10, među ostalim paketima. Za bivše, glasovni pozivi imaju fiksnu stopu od 18 kobo u sekundi za pozive na sva nacionalna odredišta, bez obzira na mrežu. Airtel Club 10 zahtijeva da pretplatnici registriraju 10 Airtel linija obitelji, prijatelja ili suradnika koji bi tada omogućili pozive na 8.34 kobo u sekundi. Pozivi na druge Airtel brojeve na ovom paketu koštaju 20 kobota u sekundi na mreži i 30 kobota u sekundi izvan mreže.

Također pročitajte: Robocallers se razvijaju

Etisalat ima Easy starter, među svojim nekoliko paketa. Pozivi prema svim mrežama koštaju 50 kobo u sekundi, dok se zove Homezone pozivi naplaćuju 40 kobo u sekundi bez obzira jesu li on-net ili off-net. Na Easycliq, pozivi unutar mreže u vršnom razdoblju koštaju 40 kobo u sekundi i minimalno povećavaju na 50 kobo u sekundi za izvanmrežne pozive.

Tunde Agbabiaka, zastupnik potrošačkih prava, žalba NCC-u kako bi se osiguralo da se prednosti dominantne izjave operatera mogu pripisati pretplatniku. "Regulator ne smije poticati ili uskoro poticati dominantne igrače da uguše ostale operatere mreže. To je opasno za tržište koje je postalo živopisno kao rezultat konkurencije među operaterima ", kazao je.

Počevši od 1. svibnja započeti s politikom dominantnog operatera, NCC se očekuje da će osigurati poštivanje novog režima, posebno u području određivanja cijena. U svojoj nedavnoj najavi, ravnateljica javnih poslova NCC-a g. Tony Ojobo je uvjerila da će regulatorna agencija implementirati sve potrebne postupke kako bi osigurala da obje tvrtke nisu iskoristile svoje dominantne pozicije u industriji kako bi zaustavile konkurenciju. NCC je rekao da je, stoga, stavio mjere na mjesto kako bi ispravio trenutna antikonkurencijska ponašanja koju prakticiraju oba dominantna operatera. Prema njegovim riječima, "dominacija, sama po sebi, nije negativna jer je znak učinkovitosti, snalažljivosti i strateškim odlukama operatera. Međutim, ponašanje operatora određuje kako bi se njezina dominacija mogla shvatiti, osobito ako je to ponašanje vjerojatno da će znatno umanjiti tržišno natjecanje i narušiti tržište ".

Također pročitajte: Gmail za Android Sucks for Business

Budući da je dominantan operator u segmentu mobilnog govornog tržišta, MTN je osmislio strategiju za prisiljavanje nigerijanskih pretplatnika na migraciju na svoju mrežu ili za stjecanje novih MTN linija. Velika nejednakost između on-net i off-net poziva također se činilo kao strategija za obeshrabrenje pretplatnika MTN-a od upućivanja poziva drugim operatorima.

Prema zagovornicima prava potrošača, postoji razlog za zabrinutost u ovoj igri možda je pravo kao pretplatnici će biti krajnji gubitnik. Nigerijci nisu zaboravili na to kako su morali cijeli red na čekove da pozivaju u uredima NITEL-a i kako im je vlastiti ministar za komunikacije podsjetio da telefonska služba nije za siromašne. Nigerija ne smije dopustiti spuštanje u bolju zaboravljenu prošlost.

Strahuje se da ako regulatorna agencija ne bi brzo provjerila nejednakost stopa poziva, manjim će operatorima biti obeshrabreni ulaganjem u mreže.

Ako NCC ne provjeri ekscesi dominantnih operatera, režim monopola koji je zaustavio rast sektora prije GSM revolucije započeo 2001. može se vratiti.

Preporučeno
Ostavite Komentar