Glavni » general » Symbian ažuriranja - način da ide

Symbian ažuriranja - način da ide

general : Symbian ažuriranja - način da ide

Novi korisničko sučelje Symbian je veliko poboljšanje u odnosu na ono što je bilo sa S60 5. izdanjem. Mislim, zakleo sam se djedovim bradom da izbjegne S60 5. izdanje - i zadržao sam svoju riječ. No, ono što je nekada bilo Symbian 3 (sada samo Symbian) više se sviđa, i ja ga volim.

Jedna od odluka koja je donesena o Symbianu u novije vrijeme jest taj potez da bi se postala platforma koja se neprestano razvija, tako da više nema potrebe za imenovanjem konvencija poput Symbian ^ 3 ili Symbian ^ 4. Ono što imamo je samo Symbian izgrađen na takav način da bitovi i komadi poboljšanja mogu biti napravljeni dijelovima OS-a i korisničkog sučelja bez dodirivanja cjeline.

Na primjer, Nokia planira uvesti novi Qt-based preglednik početkom 2011. kao besplatnim ažuriranjem za Symbian uređaje. Dobivate li to? Korisnici ne moraju čekati velika ažuriranja cijelom uređaju. Umjesto toga, ažuriranje preglednika, kada je spremno, može biti izbačeno - i na svaki moderni Symbian uređaj (koji isključuje S60 3rd Edition, S60 5. izdanje i ostale starije verzije).

Poboljšanje ne bi ni trebalo biti specifično za uređaj. Ideja je da će poboljšanje jednog biti dostupan kao poboljšanje svima.

Na primjer
Društveno umrežavanje (SN) je ugrađena aplikacija na uređaju Nokia N8 koja omogućuje objavljivanje ažuriranja na više računa na usluzi Facebook i / ili Twitter. Također možete upravljati pojedinačnim pojedinačnim računima zasebno.

Svi prikaz aktivnosti u društvenim mrežama omogućuju pregled i upravljanje svim vašim Twitter i FB računima ...

Ostale funkcije ugrađene u aplikaciju Društveno umrežavanje:

 • Prenesite slike iz galerije
 • Prijenos slika s fotoaparata
 • Čitajte, sastavite i odgovorite FB poruke
 • Upravljanje FB događajima
 • Upravljanje prijateljima FB
 • Objavite komentare, upravljate Likes / Unlikes
 • Provjerite poruke na usluzi Twitter
 • Upravljanje favoritima na usluzi Twitter
 • Sastavite, čitajte i odgovarajte na Twitterove poruke
Također pročitajte: Oppo A75s specifikacije, značajke i cijenu

Verzija SN koja je došla s telefonom nije izgledala vrhunac u pogledu bombona. Danas poslijepodne, kada sam pokrenula SN na Nokia N8, dočekala me obavijest da je ažuriranje bilo dostupno za SN. Nekoliko minuta nakon toga ažuriranje je preuzeto i instalirano - i voila je na mojoj jedinici pokrenula novu aplikaciju SN (verzija 1.2.163) koja je jednostavnija i jednostavnija.

Sljedeća poboljšanja odmah su vidljiva na novoj verziji -

 1. Fontovi su veći i izgledaju bolje - sve je lakše za čitanje
 2. Linkovi su više prilagodljivi
 3. Okvir za ažuriranje izgleda i radi bolje
 4. Gumb za prijenos slike je manji
 5. Čini se da se Facebook fotoalbumi učitavaju brže
 6. Neke promjene u shemi boja, osobito gumba "Komentar" i "Poput"
 7. Profilne slike sada imaju lijepu granicu s zaobljenim uglovima
 8. Sve izgleda ugodnije i zasigurno radi bolje
Društveno umrežavanje - prije ažuriranja (gore); Nakon ažuriranja (u nastavku)

Ova vrsta implementacije u Symbian OS je vrlo značajna. To znači da korisnici mogu očekivati ​​stalno poboljšanje svojih uređaja. Ovo je dugoročna podrška koju korisnici Symbian (i Nokia) plaču.

To znači da ćete, ako potrošite novac na Symbian uređaj (osim S60 3. izdanja, S60 5. izdanja i ostalih starijih verzija), ulažete u uređaj koji je siguran za budućnost, barem na softverskom planu.

Preporučeno
Ostavite Komentar