Glavni » general » Symbian i dalje dobiva 25 puta veći promet prometa u sustavu Windows Phone - Opera Mediaworks

Symbian i dalje dobiva 25 puta veći promet prometa u sustavu Windows Phone - Opera Mediaworks

general : Symbian i dalje dobiva 25 puta veći promet prometa u sustavu Windows Phone - Opera Mediaworks

Vidi, znam da mnogi od vas koji znaju Symbian OS su umorni od slušanja imena, nakon svega je bio ukinuta prije nekoliko godina. Naravno, neki od vas koji ovo čitaju nemaju pojma o čemu je Symbian (ili bio). Brza povijest: jednom je bio dominantan operativni sustav smartphonea na planeti.

U svakom slučaju, tijekom 2011. godine rad na Symbian OS je zaustavljen, a 2014. godine u trgovini nisu prihvaćene nove Symbian aplikacije. To je bilo nekoliko mjeseci nakon što je posljednji Symbian smartphone bio otpremljen.

Sada, ovdje je zanimljiv dio: unatoč tome što je toliko dugo mrtav, Symbian OS još uvijek generira više prihoda od oglasa od Windows Phonea. Barem, to je ono što statistike iz Opera MediaWorks kažu. S 3, 99%, Symbian i dalje generira 25 puta više nego što Windows Phone generira na 0, 16%. Da biste začinili stvari, statistika kaže da Symbian dobiva više prometa oglasa od oba uređaja Windows Phone i BlackBerry. Oh, šećer.

Imajte na umu da se statistike odnose samo na jednu oglasnu mrežu, tako da oni ne predstavljaju reprezentativnu sliku. Bezobzirno, ali zanimljivo.

Da; ništa od toga ne mijenja činjenicu da je Symbian povijest (koliko mi nedostaje), ili da volim Lumiju.

Preporučeno
Ostavite Komentar