Glavni » general » Symbian-Guru odustaje od Symbiana

Symbian-Guru odustaje od Symbiana

general : Symbian-Guru odustaje od Symbiana

Slično kao i Matthew Miller (strastveni WinMo fan) koji odustaje od Windows Mobilea, Ricky Cadden i Rita El Khoury iz Symbian-Guru.com su podnijeli ostavku da su zagovornici Symbian. Popularna stranica Symbian-Guru.com također više neće biti ažurirana.

Za njih, kažem, dobrodošli u klub . Ako pratite mobilnost Nigerije barem godinu dana, ne bi trebala biti vijest da sam odustao od Symbian waaaaya u srpnju 2009. nakon što sam dobio Nokia E75. Imajte na umu da sam bio dosad Symbianov brojni zastupnik u Nigeriji. Do napuštanja broda imala sam marku " Symbian Inside ".

U osnovi, Ricky i Rita izrazili su ista pitanja i frustracije koje sam imao na Symbian platformi, a dječak, jesu li to dobro izrazili. Evo nekoliko izvadaka.

Od Rickyja:

Ako se prisjetite, kada je najavljen Nokia N97, svi smo na njemu prolili beskonačno. Divili smo se njegovim značajkama, njegovoj čudovišnoj unutarnjoj pohrani, kliznom sklopu zgloba, bateriji od 1500mAh i još mnogo toga. Čekali smo uznemirujuće 6 mjeseci da bi ona zapravo bila dostupna ... samo da bi ga doista dohvatila. Pokretanje firmwarea na Nokia N97 bilo je tako loše, iskreno se nadam da će netko tko je dao A-OK da bude pušten, otkazan od tvrtke Nokia. Trebalo im je još 6 mjeseci samo da bi oslobodio firmware koji nije bio smeće, a sada, "borac" žari iza drugih uređaja, vlasnici frustriraju poput mene sve više i više svaki dan.

Unatoč tome što je proizvod koji je proizveden mnogo kasnije od početne serije, moj Nokia N97 imao je glasoviti problem klizača fotoaparata, gdje je zaštitni lećasti pokrov zapravo oštetio objektiv koji je dizajniran za zaštitu, poplavljivanje fotografija s dvostrukim LED bljeskalicom i čineći ih beskorisnim. GPS, jednom snažan, sada gubi signal svakih 10-15 sekundi, čineći besplatnu vožnju usmjerenu na turn-by-turn navigaciju nude Ovi Maps potpuni otpad (da ne spominjem POI baze podataka u mom području je abysmal). Nemojte zaboraviti popunjavati 32 GB unutarnje pohrane glazbom - toliko će vam zaliti telefon da ga nećete moći koristiti za nešto.

Pissant procesor u N97 je još jedan aspekt koji u potpunosti ubija uređaj. Telefon jedva može držati korak s višezadaćnim sposobnostima operacijskog sustava, često iz RAM-a i usporavanjem pušenja. Što je još gore, C: skladište - gdje instalirate aplikacije trećih strana i gdje se većina Nokiaovih proizvoda instalira - tako je mala da je smiješna. Nakon instalacije Nokia Messaging for Email (koji je trebao biti unaprijed instaliran na takvom vrhunskom uređaju), najnovije ažuriranje Ovi Karata i Ovi kontakti, ostao sam sa manje od 10 MB besplatnog. Da biste dodali uvredu na ozljedu, ovaj 10 MB nestaje sam po sebi - dolazim do 2 MB nakon što sam bio na 10 MB tjedan ili dva prije. Jedini način da se oporavim je da je teško resetirati telefon, koji sam učinio nekoliko puta, a zatim pažljivo ponovno instalirate sve svoje stvari. Još me traje blizu sat vremena, a ja bih sebi smatramo profesionalcem.

A ako razmišljate o tome kako veličanstven N8 izgleda, Ricky ima ovo reći:

Možda govorite: "Pa, sigurno, ali N8 je postavljen da izađe iz mjeseca u mjesec, ne bi li mu trebao dati priliku za borbu?" Da, naravno, trebam *, ali neću. Kada je Nokia N8 prvi put objavljen, bio sam mrtav uvjeren da ću kupiti jedan iz vlastitog džepa. Počela sam staviti novac na stranu, spreman čak i unaprijed naručiti N8 čim sam mogao. Međutim, što više koristim Nokia N97 kao moj primarni uređaj, manje sam uvjeren da će N8 biti bolji. Ponovno, Nokia vrhunski pametni telefoni su stigli s patetičnim procesorima, ogorčenim količinama RAM-a i malim baterijama - zašto bih trebao staviti još 500 dolara vlastitog novca 'samo da vidim'?

Bojim se, slažem se s njegovim osjećajima ovdje. Nokia ima dosadašnje rezultate bacanja sjajnih specifikacija u novije vrijeme, ali korisnicima daje korisnicima performanse na svojim high-end uređajima. Osobno, odlučio sam se ne raspravljati s tim rezultatom.

Također pročitajte: Što nije u redu s korištenjem olovke?

PS: Pročitajte strahove o pogrešci "Izvan memorije" na N8.

Od Rite:

Kada se vratim na 3 ili 4 godine, kada su prvi put pokrenuli iPhone i Android, sjećam se kako su bili vic za mnoge korisnike Symbian. Ali pogledaj ih sada! Pogledajte koliko je evoluiralo i raslo u tim dvjema, softverima i značajkama, kao i ekosustavu. Prije četiri godine imala sam dugačak popis argumenata za korištenje kada su mi prijatelji rekli da dobivaju iPhone. No, iz godine u godinu taj popis je rastao manji. Sad samo stojim i kimnemo, znajući da ne postoji ništa s kojim se mogu raspravljati. Mobilni prostor vidio je ubrzanje umom, iznimno zahvaljujući iPhoneu, a u međuvremenu Symbian i Nokia ostali su isti. Sada se očekujem da će sve značajke koje još uvijek nedostaju iz Androida / iOS vjerojatno uskoro dodati u budućim ažuriranjima firmvera. Volio bih da imam istu vjeru i sigurnost o Symbianu.

Symbian trenutno upravlja nigerijskim mobilnim prostorom, ali utječem na Symbian uređaje. Donji uređaji donose puno bolje, ali nakon što prelazite liniju do vrhunskog, to je nered.

Do sada, tako dobro, moje iskustvo s Maemoom bilo je lijepo. Ali nisam siguran da volim MeeGoove dječje ikone (čak i ime zvuči kao nešto za djecu). I ja neću smetati Android uređaj ni, i bi li bogovi na Cuppertinu odlučili da se osmjehuju na mene s QWERTY iOS uređajem ... Da; čovjek može sanjati. BlackBerry je zarazan i jednostavan za upotrebu, ali je izgubio ugrađeni preglednik. Ako samo RIM može dobiti taj novi super-preglednik na svoje uređaje dovoljno rano. Bada - čekamo. Windowsphone 7 - još uvijek besplatna verzija.

Također pročitajte: Igrate li se igara na mobilnom telefonu?

U svakom slučaju, ovo je sve zanimljivo. Mobilna OS borba je uključena (zapravo, već godinama). Neka najbolja platforma osvoji!

Preporučeno
Ostavite Komentar