Glavni » general » Pretplatnici Laud Etisalat na Customer Forumu u Kaduni

Pretplatnici Laud Etisalat na Customer Forumu u Kaduni

general : Pretplatnici Laud Etisalat na Customer Forumu u Kaduni

Lagos, 9. rujna 2013 .: Korisnici Etisalat u Kaduni pohvalili su tvrtku zbog svojih klijenata i inovativnih ponuda. Kupci su dali priznanje u hotelu Asaa Pyramid, Kaduna, tijekom Etisalat Nigerijske sesije komentara kupaca označen 'forum kupaca' održanog prošlog vikenda.

Na forumu, jedan od kupaca, Alh Awwal Mahmoud, poslovni čovjek i političar, rekao je da je Etisalat njegova mreža izbora. Prema njegovim riječima, jedan od razloga za njegovu svjedodžbu bio je da Etisalatovu ponudu usluga tek treba uskladiti bilo koji drugi telekomunikacijski operator u Nigeriji.

"Imala sam pokroviteljstvo svih telekomunikacijskih mreža koje smo imali prije nego što je Etisalat došao u Nigeriju. Odlučio sam dati Etisalatu suđenje u 2009 i dobio zakačen. Zapravo, nikada ga nisam jednog dana požalio i mnogi su mi razlozi brojni. Na primjer, nijedna druga mreža nema ovakav forum, gdje usko surađuje s korisnicima da bi slušali što volimo i što treba poboljšati ", istaknuo je.

Drugi gost, Aisha Ishaku, koji je došao iz Zarije da prisustvuje forumu, također je govorio slično. Aisha je rekla da, iako je Etisalat napravio zadnji ulazak na tržište, mreža je kroz inovativne ideje pokazala svoju ljubav prema Nigerijima stvarajući istinsku suštinu mobilnog telefona i podataka ostvarivih po prihvatljivoj cijeni.

"Etisalat je jedina mreža koja sluša korisnike i razumije kako se osjeća kao jedna. Bio sam povlašten da prisustvujem forumu kupaca održanoj 2011. godine, a mnogi od nas tamo se prigovaraju o troškovima tarifa. Danas, Etisalat je smanjio carinske tarife za više od 60 posto onoga što je tada bilo, a druge mreže ih čak kopiraju. Volim Etisalat ne samo zbog pristupačne i pouzdane usluge, već činjenica da se brinu o svojim klijentima daje mi osjećaj pripadnosti ", rekla je.

Također pročitajte: Nokia C2-03 Dual SIM, Touch i Specifications tipa

Obraćajući se klijentima na forumu, direktoru, mrežnom inženjerstvu, Etisalat Nigerija, Temi Ogunbambi je obavijestio kupce da je to bio drugi put kad je momčad došla u Kadu u roku od dvije godine. Dodao je kako se mnogo toga promijenilo od sada do posljednjeg posjeta jer je Etisalat implementirao većinu preporuka dobivenih od prvog foruma.

Istaknuo je: "Kupcima smo olakšali i jeftiniji doprijeti do svojih najmilijih, no još ćemo vam se svidjeti kako još možemo učiniti da ostanemo povezani i prikladnijima za vas. Posljednji put kad smo bili u Kaduni, imali smo samo jednu prodajnu točku mobilnog uređaja, ali kao i danas, trenutno postoje četiri mobilna PoS u državi Kaduna koja je olakšala pristup našim proizvodima i uslugama kupcima. "

Preporučeno
Ostavite Komentar