Glavni » general » Ukradeni telefoni sada mogu biti na crnoj listi u Nigeriji

Ukradeni telefoni sada mogu biti na crnoj listi u Nigeriji

general : Ukradeni telefoni sada mogu biti na crnoj listi u Nigeriji

234Sljedeća je objavila da je Nigerijsko povjerenstvo za komunikacije (NCC) najavilo da sada ima sposobnost da ukradu ukradene telefone beskorisnim na nigerijskim mobilnim mrežama.

Iz izvješća o vijestima na web stranici 234Next:

Izjava NCC-a u nedjelju u Abujiji izjavila je kako je to nastavak pokretanja nacionalne inicijative protiv krađe mobilnih telefona koju provodi komisija u partnerstvu s privatnom tvrtkom.

Međutim, kako bi koristili uslugu, pretplatnici moraju najprije registrirati svoje telefone s davateljima usluga i voditi evidenciju o njihovoj međunarodnoj mobilnoj opremi
Identitet (IMEI).

Ministar za informiranje i komunikacije Dora Akunyili na nedavnom javnom tribunalu izjavio je kako je dnevno ukradeno oko 2 milijuna telefona u zemlji.

"Počevši od ove inicijative, bilo koji prijavljeni ukradeni telefon bi bio zabranjen bilo kojom od mobilnih mreža u zemlji, čime bi ta mobilna slušalica bila beskorisna u Nigeriji.

"Mobilni operateri GSM i Code Division Multiple Access (CDMA) već su potpisali da premjeste svoje pretplatnike u sustav, a Zain Mobile je već povezan s protuprovalnim sustavom Netvisa (privatna tvrtka)", navodi se u priopćenju.

"Prijetnja krađe mobilnih telefona postala je ozbiljan problem u zemlji i nije samo štetio mnogim ljudima, već je ugrozio živote i tvrtke", dodala je.

Cijela vijest: NCC kaže da ima tehnologiju za blokiranje ukradenih telefona

Preporučeno
Ostavite Komentar