Glavni » general » Sony se vratio kao mobilni brand; Ericsson se povlači

Sony se vratio kao mobilni brand; Ericsson se povlači

general : Sony se vratio kao mobilni brand;  Ericsson se povlači

Prije mnogo godina, i Ericsson i Sony su postojali kao dva odvojena mobilna robna marka. Ericsson je u to vrijeme stvorio neke od najboljih mobilnih telefona, a Sony je imao i neke jedinstvene uređaje za njih.

Spajanje se dogodilo 2001. godine, a Sony Ericsson je rođen. Međutim, zajednički pothvat nije bio pobjednički uspjeh kojeg mnogi obožavatelji to žele. Nije bilo niti točno neuspjeh.

U svakom slučaju, od danas, Sony Ericsson više nema, jer je Sony otkupio Ericsson iz zajedničkog pothvata. Sony se vratio!

Osjećam se tužno što Ericsson vidi. Sjećam se svog Ericsson R320 i R380s (prvi Symbian smartphone) s nostalgijom. R380s su pokrenuli Symbian EPOC32 OS i imali običnu tipkovnicu i puni zaslon osjetljiv na dodir koji je zahtijevao stylus (isporučen). Razgovori o pametnim telefonima s Transformatorom.

Ericsson R380

Kupio sam je u prosincu 2002., a to je bio moj prvi smartphone.

Tvrtka Sony plaća 1, 05 milijardi eura za 50% udjela u zajedničkom pothvatu. Ovom akvizicijom Sony daje više potencijala da "brzo integrira pametne telefone u široku lepezu mrežnih uređaja za potrošačke elektronike, uključujući tablete, televizore i osobna računala, za dobrobit potrošača i rast svog poslovanja".

Pogledajmo kako se stvari igraju. Kao i uvijek, mobilni krajolik se mijenja i često tako brzo.

Preporučeno
Ostavite Komentar