Glavni » general » Sony Ericsson X1 pregled - 2. dio (trajanje baterije)

Sony Ericsson X1 pregled - 2. dio (trajanje baterije)

general : Sony Ericsson X1 pregled - 2. dio (trajanje baterije)

Životni vijek baterije na pametnom telefonu važan je za mene. Nakon svega, ideja iza mobilnosti je da netko treba biti u mogućnosti iskoristiti svoj uređaj i bez nje umrijeti u kratkom vremenu.

Windows Mobile telefoni obično nisu imali dobar ugled s obzirom na trajanje baterije. Upotrijebio sam nekoliko, a svi su brzo nestali iz soka. Za usporedbu, moji uređaji Symbian tijekom godina (uključujući i moje najnovije, E75) izvrsno su se izvodili s obzirom na trajanje baterije. Nikad se nisam morala brinuti o nošenju punjača s tim.

Jedno od 10 Gripova koje sam imao s T-mobile G1 bio je i baterija. G1 je jednostavno imao najgori vijek baterije na bilo kojem pametnom telefonu koji sam godinama koristio. Nosio sam punjač sa sobom u ured, u crkvu, kad sam posjetio svoje roditelje i sve do kuće.

Imam Xperia X1 sa mnom za tjedan dana, i moram reći da je najbolji životni vijek baterije bilo kojeg Windows Mobile telefon sam ikada koristio. Nisam se morala brinuti o prenošenju punjača, a čak i nakon pune uporabe, na telefonu je ostalo puno soka.

Imam klijent e-pošte koji se povezuje s mojim poslužiteljem pošte svakih 30 minuta, između ostalog igram glazbu i video datoteke nekoliko minuta dnevno, a X1 je impresivan. Dodajte tome činjenicu da pokreće ploču za korisničko sučelje Touch Flo 3D i da je uvećana za poboljšanje izvedbe pomoću aplikacija treće strane (što bi trebalo povećati potrošnju energije), a možda ćete i shvatiti zašto sam doista impresioniran.

Također pročitajte: Prvo pravilo poslovanja: Nitko nema u njemu za vas

S G1, odlazak u krevet s punom napunjenom baterijom značilo je da ću je morati ponovno napuniti prije odlaska kući sljedećeg jutra. S X1, u krevetu znači da napunjenost baterije obično lebdi između 97 i 99% kada se ujutro ustajem.

Vjeruj mi kad kažem da je to uzdah olakšanja koje sam udahnuo nakon što sam promatrao indikator napajanja prvih nekoliko dana i otkrio da nema potrebe da to pažljivo gledam. Oslobođenje!

U nadi se da će vidjeti više Winmo uređaja koji se ističu s obzirom na trajanje baterije - osobito onih nadolazećih uređaja tvrtke Samsung.

PS: Koji proizvođač će isporučiti uređaj sa sustavom Android s dobrim vijekom trajanja baterije? Riječ na ulici je da čak i spektakularno izgleda HTC Hero nastupa loše na ovom području.

Preporučeno
Ostavite Komentar