Glavni » recenzije » Sony Ericsson X1 pregled - Dio 1 (korisničko sučelje)

Sony Ericsson X1 pregled - Dio 1 (korisničko sučelje)

recenzije : Sony Ericsson X1 pregled - Dio 1 (korisničko sučelje)

Ovo je Sony Ericsson X1 pregled Mister Mo.


Sony Ericsson Xperia X1 je vrhunski smartphone za Windows Mobile. Puna je i puna QWERTY tipkovnica i zaslon osjetljiv na dodir. Što se tiče dodirnih zaslona, ​​svijet se uglavnom preselio iz sitnih stavki izbornika koji trebaju pisaljku na ukusne izbornike koji su prstljiviji.

Korisničko sučelje Windows Mobile 6.1, koje pokreće X1, žalosno još uvijek živi u ere dinosaura. To uvelike ovisi o upotrebi pisaljke. Osim toga, korisničko sučelje je običan, u usporedbi sa suvremenim mobilnim operacijskim sustavima kao što su OSX, Android i WebOS.

Međutim, u prošlosti sam koristio barem jedan WinMo uređaj koji je imao tako dobru implementaciju da jedva sam zahtijevao korištenje pisaljke na sve - Samsung i780.

Kako je to bilo moguće? Samsung je stavio u optički trackbad, slično touchpadovima na prijenosnim računalima. Ako se pitate zašto idem u tom smjeru, to je zbog toga što je Sony Ericsson implementirao prilično slično rješenje na X1, "Optical Joystick", tako da sam pronašao da se uređaj može koristiti bez potrebe za stylusom.

Optička navigacijska tipka: Središnji pravokutnik je osjetljiv na dodir i može se koristiti za navigaciju u različitim smjerovima, kao i guranje ili dodirivanje za odabir stavki izbornika

Optički joystick može se onemogućiti u izborniku postavki uređaja - samo u slučaju da nije vaša šalica čaja.

Što se tiče korisničkog sučelja, a po defaultu, gdje WinMo i dalje sjaje, to je moćna prilagodba sposobnosti. Par koji sa X1 jedinstvenim konceptom "panela", i odjednom sam se trgnuo u novi svijet stvarno fancy i vrlo korisna sučelja.

"Ploča" je više ili manje opcija početnog zaslona koja može ići dublje od početnog zaslona. Osim panela koje dolaze predinstalirane na telefonu, određene ploče kao što su SPB Shell, Bell UI, PointUI Home i Moto Homescreen iskoristite iskustvo na X1-u na novu razinu, pretežito preko nadasve suženog WinMo sučelja. Naravno, negdje uzduž linije, ponovo ste pogodili prljavštinu.

Također pročitajte: Korištenje Lumia 950 godinu dana poslije
Prethodno instalirana Xperia ploča


Još jedna unaprijed instalirana Xperia ploča


SPB Shell ploča


SPB Shell Panel: Tema za stil života


Moto Homescreen Panel


PointUI ploča


Bell UI ploča


I SPB Shell i Moto Homescreen ploče uvode 3D izbornike s brišnim efektima među ostalima. Oni također integriraju ažuriranja vremena i sjajne obavijesti. SPB Shell ima dva dodatna sučelja.

Navigacija na zaslonu Moto Homescreen slična je horizontalnom izborniku na korisničkom sučelju HTC Sense - pomicanje desno / lijevo ili dodirnite za kretanje između izbornika

Sučelje Bell UI-a radi duboko i lijepo. Međutim, u pejzažnom načinu pozadinska slika ne pokriva čitav zaslon, što stvara pretrpan izgled.

Po mom mišljenju, panel SPB Shell je najbolji od puno. Ona radi duboko kao Bell UI, pružajući nekoliko mogućnosti koje se mogu podesiti i ima najfantiraniju animaciju.

Animirano 3D sučelje iz SPB Shell ploče


Vidjet ću mogu li snimiti videoisječak i kasnije ih prenijeti (nema obećanja!).

X1 ploče zasigurno čine zanimljivim iskustvom na sustavu Windows Mobile.

Ažuriranje (11.8.09.):
Pronašao sam taksi na mjestu XDA Developers 'koji instalira TouchFlo 3D na X1. Postoji nekoliko takvih TF3D kabina dostupnih, ali ovo radi prilično dobro. Potrebno je popraviti kako bi se omogućila funkcionalnost krajolika i onda njegova općenito blažena upotreba.

Uživajte u slikama i snimkama zaslona:

TouchFlo 3D na X1


TouchFlo 3D u pejsažnom formatu na X1


TF3D koji radi na X1


Kartica e-pošte


Kartica Osobe (kontakti)


To je to. Najbolje od oba svijeta: X1 sa potpuno funkcionalnim TouchFlo 3D prikazivanjem. Ah, život ...

Preporučeno
Ostavite Komentar