Glavni » general » Sony Ericsson i Motorola napuštaju UIQ; usvojiti Windows Mobile i Android

Sony Ericsson i Motorola napuštaju UIQ; usvojiti Windows Mobile i Android

general : Sony Ericsson i Motorola napuštaju UIQ;  usvojiti Windows Mobile i Android

Slijedeći najnoviju Sony Ericssonovu najavu da neće više razvijati platformu UIQ, Motorola, jedini proizvođač mobilnih uređaja koji proizvodi UIQ uređaje, također je najavio da napušta brod UIQ.

Kao što je, i ako se ne dogodi čudo, UIQ je službeno mrtav. Da; postoji još nekoliko mobilnih slušalica na tržištu i značajan broj korisnika UIQ telefona, ali odatle na njenom spustu.

Zanimljivo je da i Sony Ericsson i Motorola usvajaju Windows Mobile u svojim strategijama smartphonea. Sony Ericsson je već objavio vrhunski smartphone za Windows Mobile, Xperia X1, i to je njihov prvi. Motorola već ima pregršt Windows Mobile uređaja i najavila da će nastaviti s proizvodnjom WM-uređaja.

Ono što je još zanimljivije jest da je Motorola najavio da planira imati uređaje s Androidom u sljedećoj godini. Android je Googleova open-source platforma za pametne mobilne uređaje. Trenutačno na tržištu postoji samo jedan uređaj sa sustavom Android, G1 dostupan isključivo na T-mobileu, no platforma je ona koja ima puno obećanja za budućnost.

Preporučeno
Ostavite Komentar