Glavni » auto općenito » Neke zanimljive činjenice o električnim automobilima

Neke zanimljive činjenice o električnim automobilima

auto općenito : Neke zanimljive činjenice o električnim automobilima

Električni automobili danas postaju sve popularniji. To su automobili koji se ne oslanjaju na gorenje ugljikovodika, umjesto da koriste električnu energiju. Međutim, koliko znate o njima? Evo nekoliko činjenica o električnim automobilima.

  1. Električni automobili su izumljeni prije automobila s gorivom. Također, prvi mali električni automobil malog automobila nastao je 1828. godine. Nije bio vrlo učinkovit, ali je radio.
  2. Prvo sirovo električno vozilo koje je smatrano stvarnim automobilom stvorilo je engleski izumitelj Robert Anderson 1828. godine.
  3. Između 1901. i 1912. godine, trećina svih automobila na američkim cestama bila su električna. Čini se nevjerojatnim u modernim vremenima, s obzirom na broj automobila gorivih goriva koji su sada u uporabi.
  4. Prosječna brzina električnih vozila u to vrijeme bila je 14 milja na sat. Da bi to stavio u perspektivu, Usain Bolt je prekinuo svjetski rekord na 100m utrci u 2009 s prosječnom brzinom od 23, 5 milja na sat. Od tada je dva puta slomio taj zapis.
  5. Godine 1905. Ferdinand Porsche, tvorac poznate Porsche linije automobila, stvorio je prvi hibridni električni automobil, Lohnr-Porsche. Ovaj je automobil bio pogonjen električnom energijom pohranjenom u bateriji uz plinski motor.
  6. Do 1935. svi su električni automobili nestali. To je bilo zato što je Ford Motors sagradio puno brže vozilo koje je vodilo na sirovu naftu, koja je bila dostupna u Teksasu i bila je jeftina.
  7. Do 80 posto energije baterije se koristi za napajanje električnog automobila, u usporedbi s čak 14 posto od gorivih motora. To čini električni automobil vrlo učinkovit način prijevoza.
  8. Najbrži električni automobil na svijetu je NIO EP9, stvorena od tvrtke NextEv. Najveća brzina je 194 km / h, a automobil može ići od 0 do 124 km / h za 7, 1 sekundu. U slučaju da ste zaboravili, prvi električni automobili prosječno brzinu od 14 km / h.
  9. Električni automobil s najdužim rasponom vožnje je Tesla Model S, koji ima raspon od oko 335 milja.
Također pročitajte: Mercedes-Benz E-Class 2018 je šef
Preporučeno
Ostavite Komentar