Glavni » general » Solat Telecoms i moj TECNO telefon: Tko štiti nigerijske korisnike tehnologije? [Ayodele Olofintuade]

Solat Telecoms i moj TECNO telefon: Tko štiti nigerijske korisnike tehnologije? [Ayodele Olofintuade]

general : Solat Telecoms i moj TECNO telefon: Tko štiti nigerijske korisnike tehnologije?  [Ayodele Olofintuade]

Čuo sam užasne priče o kupcima telefona i zamjeni ili popravku sam po sebi u roku od nekoliko mjeseci nakon kupnje, nikada nisam zamišljao u svojim najluđim snovima da će mi se dogoditi. Obično sam pretpostavljao da je zbog činjenice da su Nigerijani prilično voljeli kupnju rabljenih 'američkih ili britanskih telefonija'.

U drugom dijelu 2013. odlučio sam kupiti karticu, pa će mi pomoći u mom životu. Htjela sam nešto jeftino što mi neće dati probleme. Jedan je prijatelj upravo kupio TECNO N9 verziju 4.2.1 i bio je pun hvale za to. Htio sam kupiti Samsung, ali to je bio potpuno izvan mojih cjenovnih razina, pa sam otišao u trgovinu gdje obično kupujem svoje telefone, Solat Telecoms, i kupio sam. Djelovalo je lijepo sve dok ga nisam ispustio, a zaslon se napukao.

Sljedeći tjedan sam ga preuzeo u Solat Telecoms i obaviješten sam da će me ekran trošiti oko N17.000 naira ako se odlučim popraviti. Otkrio sam cijenu nevjerojatni, pa sam zamolio cijenu druge i upravitelj mi je ispričao o TECNO Phantom T9, novom proizvodu. Bila je manja od one koja je imala najnoviju Android verziju. Zaljala sam se i kupila na licu mjesta.

Moja suđenja nisu počela sve do tri mjeseca nakon kupnje. Koristio sam telefon ranije tijekom dana i baterija je bila prilično niska, odlučila sam naplatiti. Na moje iznenađenje, nakon što je pokazalo da je u potpunosti napunjena, odbio je doći, usprkos stalnom dizanju.

Budući da je bio vikend i već je kasno, odlučio sam ga odnijeti sljedećeg ponedjeljka. Dobio sam ugodno iznenađenje sljedeći dan, nedjelju, kad sam ga uključio i radio. Mislio sam da je to samo glitch. Koristio sam ga za cijelu nedjelju, a onda je trenutak istine došao nakon što sam završio s punjenjem i neće se dogoditi.
Sljedećeg ponedjeljka bio sam u Solat Telecomsu i objasnio nevolje upravitelju koji mi je osobno prodao telefon, na moje iznenađenje, savjetovao me da ga odnesem u TECNO-ovu Customer Care, moje iskustvo ima još jednu priču u cijelosti. Progutala sam svoje sumnje i krenula prema mjestu. Gospođa na recepciji pogledala je telefon, bez otvaranja i rekla mi da se moram vratiti za 8 tjedana. Još sam se iznenađivala kad mi je također obavijestila da moj kartica nema jamstvo! Zašto? Ona tvrdi da bi trebala biti pečat na određenoj lokaciji na mojoj kartici i nije bila tamo, kaže da je sigurna da je kartica otvorena prije nego što je AKA protuprovalna.

Također pročitajte: Samsung Gear S smartwatch ne treba pametni telefon

Odmah sam se vratio u trgovinu gdje sam kupio telefon i objasnio moju dilemu upravitelju koji me je slijedio natrag u TECNO, razgovarao je s mladom damom koja mi je prodala telefon, zamolili su me da se vratim kući i dovedem kutiju u kojemu mi je telefon bio prodan. To je najsmrtonosnije što sam ikad čuo, pitanje je zašto biste trebali provjeriti iz kutije kad imam jamstvo na mreži koje Solat Telecoms može lako pratiti?

Sljedećeg sam se dana vratio u TECNO ured gdje sam bio obaviješten da je punjač luka telefona bila pokvarena i matična ploča i baterija. Kada sam u stvari napunio telefon bez ikakvih problema. Vratio sam se u Solat i bio je prilično uzrujan kad me je voditelj optužio da se miješam s telefonom. Bila je to najsmješnija stvar kao što je znao, kao i ja da lažem. Stvorio sam ruckus i menadžer je na kraju nazvao upraviteljem svojeg glavnog ureda u Mokoli čije je ime bio Tunde.

Nakon što je molio sa mnom da se smiri, Tunde je rekao da je već provjeravao moje jamstvo, ali da bih dobio telefon, moram platiti TECNO 10.000 naira. Rekao sam mu da nemam namjeru raditi ništa takve vrste, a zapravo želim zamjenu za taj telefon jer sumnjam da mi je Solat prodao obnovljeni telefon kao novu.
Zamolio me da se vratim za dva tjedna. Bio sam izvan grada i nisam bio u stanju zadovoljiti svoju ponudu za dva tjedna pa sam danas otišla u svoj ured i upoznala Tunde upravitelja. Rekao mi je da je telefon još uvijek s TECNO-om, ali da ću morati platiti 10.000 naira kako bi mi mogli dati novu.

Također pročitajte: 3 načina kako izbjeći Twitter #BlueLine

Podsjetio sam ga da mi je rekao prije tri tjedna da će TECNO prikupiti isti iznos kako bi popravio telefon. Bio sam toliko uzrujan što me je odveo u TECNO ured i izgubio svoje vrijeme bez ikakvog zaključka o tome, konačno se okrenuo i rekao mi da je krivnja od mene, da je fizički oštećena i pitala ga kako, rekao je priključak za punjenje bio je razmažen.

Istaknuo sam pogrešku u njegovu razmišljanju da je oštećenje luke za punjenje moje, jer je njihov menadžer u ogranku Oremeji obavijestio da je telefon vjerojatno trebao samo da joj baterija bude pojačana kad je testirala, i rekao mu da je upravitelj naplaćivao telefon u svom uredu.

Ljutio se i rekao mi da sam, osim što sam platio 10.000 naira, nije mogao ništa učiniti i otišao, ostavljajući me na dućanu.

Pitao sam za nekog drugog u vlasti s kim bih mogao razgovarati i objasnio sve čovjeku koji je izgledao kao zadužen za inženjerski odjel Solat Telecoms.

Čovjek me slušao i zamolio me da se vratim u srijedu 9. ovog mjeseca (srpanj).

Moja pitanja: tko je zadužen za kontrolu kvalitete tehnološkog uvoza u Nigeriju? Drugo, postoje li agencije koje se bave brigom za klijente i osiguravaju da Nigerijci ne odstupaju od teško zarađenih novca šarlatanima koji predstavljaju prodavače?

Iskreno se nadam da će Solat Telecoms učiniti pravu stvar i zamijeniti moju karticu.

MOBILITY kopirao je tvrtku Solat Telecoms Ltd, tako da imaju priliku odgovoriti na tu žalbu. - Urednik

Preporučeno
Ostavite Komentar