Glavni » general » Solarna energija za mobilne telefone

Solarna energija za mobilne telefone

general : Solarna energija za mobilne telefone

Trajanje baterije važna je briga za korisnike pametnih telefona. Budući da je telefon u stalnoj upotrebi, baterije većina vremena ne mogu nas odvesti čitav dan. Nije čudo zašto ljudi nose dodatne baterije oko sebe.

Budući da svijet gleda na obnovljive izvore energije, ideja o sunčevoj energiji je da su naši uređaji spremni za djelovanje zanimljiv.

Zamislite da imate ravnu bateriju. Uz standardni punjač telefonskog telefona znate da, ako ste na otvorenom, postoji malo ili ništa što možete učiniti. Međutim, ako se nalazite u zatvorenom prostoru, priključite se na struju i zatim pričekajte neko vrijeme da se telefon napuni. Tijekom procesa punjenja trošite električnu energiju koja košta novac. Kao takav, na kraju dana ne plaćate samo vašem davatelju usluga za korištenje telefona, također plaćate električnu tvrtku za naplatu telefona.

Uz naplaćivanje solarnih mobitela, ova se pitanja razlikuju različito. Ako je baterija vašeg telefona prazna dok ste na otvorenom, nema brige sve dok sunce sja. Udari to . Ako ste na otvorenom, baterija vašeg telefona ne bi smjela umrijeti na tebi, ali dosljedno dobiva tekući trošak kako bi ga živio.

Samsung već ima E1107 Crest Solar i S7550 Blue Earth na tržištu od 2009. Obje imaju ugrađene solarne ploče za punjenje na stražnjoj strani telefona. Naravno, solarni paneli tih uređaja ne mogu ih napajati. Oni samo nadopunjavaju bateriju ako su prazni i da ste daleko od punjača. Ipak, to nije loše.

Također pročitajte: Humor: Kako je stvoren Samsung

Apple je ove godine dobio patent za solarni sustav punjenja za prijenosne uređaje. Sada je modna ikona Ralph Lauren izašla s elegantnim ruksakom solarne ploče. Stilski. Ali zgodan. Samo za napajanje telefona!

Ruksak koristi solarni panel za proizvodnju oko 3 watta snage, dovoljno da napuni telefon oko tri sata na sunčan dan. Iako to ne može naplatiti tabletu zbog svoje teške baterije.

Ralph Laurenov RLX solarni ruksak dolazi na 800 dolara za američke kupce. Skup; Da. Ali ova luksuzna stavka možda je samo preteča rastućeg trenda u iskorištavanju solarne energije za mobilnu tehnologiju. Vrijeme će reći.

U međuvremenu, već postoji nekoliko prijenosnih solarnih punjača koji se mogu koristiti za naplatu raznih telefona. Mnogi od njih idu za manje od 50 dolara pa su vrlo pristupačne. Oni su dodatni paket za nošenje, ali možda će vam možda trebati jedan dan.

Preporučeno
Ostavite Komentar