Glavni » general » Društveno umrežavanje u odnosu na fizičku vezu

Društveno umrežavanje u odnosu na fizičku vezu

general : Društveno umrežavanje u odnosu na fizičku vezu

Nazovite me stara škola, ali uvijek ću se oduševiti i vrijedno se povezati s ljudima. Sumnjam da ću ikada moći dopustiti da društveno umrežavanje potisne moju potrebu da imam vezu koja uključuje kontakt očima, osobnu, komunikaciju s onima koji su mi dragi. Uvijek ću se svidjeti njihovim izrazima lica dok reagiraju na ono što kažem, za razliku od emotikona koji je oponašao stvarnu stvar. Uvijek ću radije slušati ih smijati da vidim kratice poput LOL i LWKMD na mom zaslonu.

Vidite, odrastao sam u vrijeme kad internet nije postojao. To je bilo vrijeme kada nije bilo e-poruka, chatova, Facebooka, Twittera i svih ostalih alata za društveno umrežavanje koje danas možete misliti. U to je vrijeme i mobilni telefon koji je pomogao u širenju i pružanju društvenog umrežavanja širi doseg nije bio dostupan. To je razdoblje kada je prijateljstvo stvarno cijenjeno (to naravno je moje osobno mišljenje o tom vremenu i razdoblju). I zato ću uvijek zadržati društveno umrežavanje na svom mjestu.

Za mene je društveno umrežavanje trebalo pomoći da ostanem u kontaktu s ljudima kojima me stalno briga kad nisu blizu mene. To bi trebalo pomicati udaljenost između ljudi, ali ne i zamijeniti potrebu za stvarnim fizičkim interakcijama. Međutim, trend koji danas vidim, posebno među mlađim ljudima, jest da oni vole društvenu mrežu nego zapravo uživati ​​u fizičkoj prisutnosti prijatelja.

Ova se činjenica nedavno obratila meni dok sam sjedila s obrokom u popularnom restoranu u Lagosu. Stol koji je bio pokraj onoga na kojem sam sjedio imao je četiri prijateljice. Međutim, za razdoblje od oko 30 minuta promatranja, nitko od njih nije govorio jednu riječ drugoj. Svi su imali Blackberry telefon, a umjesto da uživaju u prisutnosti jedni drugima, svi su bili zauzeti kako bi mogli odgurati na svojim telefonima. Morala sam se pitati što je točka njihova vješanja.

Također pročitajte: Želim alat, a ne pacijenta

Još uvijek fizički družite se s prijateljima? Kada to učinite, stvarno se družite ili ste tako preuzet od mobilnog ravea da vaše zajedništvo zapravo postaje besmisleno?

Preporučeno
Ostavite Komentar