Glavni » general » Pametni telefoni pomažu u borbi protiv malarije i drugih

Pametni telefoni pomažu u borbi protiv malarije i drugih

general : Pametni telefoni pomažu u borbi protiv malarije i drugih

Uistinu, mobilna tehnologija se uvelike razvila. Od dana jednostavnih telefona bez funkcija osim poziva i teksta u doba u kojem stvarno pomažu našim životima da se bolje.

Kampanja za mobilne medicine brže i povoljnije za borbu protiv zdravstvene krize u svijetu, raste snažno. Mobilna tehnologija je aplikacija za birenje kako bi se poboljšala bolja isporuka zdravstvene zaštite.

Nedavno je skupina studenata sa Sveučilišta Srednje Floride koja sudjeluje u Imagine Cupu 2011, natječaju pod pokroviteljstvom Microsofta, koja izazove sudionike da " zamisle svijet u kojem tehnologija pomaže riješiti najteže probleme ", osmislila način korištenja pametnih telefona dijagnosticira malarije.

Ova aplikacija koju je izradila skupina studenata omogućuje medicinskim stručnjacima dijagnosticiranje malarije uzimajući fotografiju. Budući da se smartphone može lako transportirati, ova aplikacija uklanja potrebu da pacijente dovede u objekte za pregled.

Na fotoaparatu je priključena posebna mikroskopska leća za snimanje uzoraka krvi. Podaci se zatim obrađuju kako bi se odredila prisutnost parazita malarije i izračunali koliko je prisutan.

Tristean Gibeau, 25-godišnji vođa grupe, kaže da će ovo napraviti razliku u pokušaju da sadrže izbijanje malarije. Također planira proširiti tehnologiju kako bi se dijagnosticirale druge bolesti poput srpastih stanica.

Početkom ove godine, liječnici u Generalnoj bolnici Massachusetts u Bostonu predstavili su svoj S200 pametni pribor koji može analizirati malu količinu tumorskog tkiva i utvrditi njegovu kanceroznu malignost. Uređaj se spaja na smartphone i prikazuje informacije putem zaslona uređaja.

Također pročitajte: Pogledajte čudesne nove značajke koje vas uskoro dovodi

S mobilnim uređajima za koje se očekuje da će do 2015. pružiti zdravstvenu skrb za više od 500 milijuna ljudi, nadamo se da će život samo poboljšati.

Preporučeno
Ostavite Komentar