Glavni » general » Rat smartphonea u Africi - Samsung preuzima Nokia

Rat smartphonea u Africi - Samsung preuzima Nokia

general : Rat smartphonea u Africi - Samsung preuzima Nokia

S nedavnim otvaranjem Android Marketa na 26 afričkih zemalja, rat za smartphone u Africi tek je tek započeo. Prije toga nije bilo rata - bio je Symbian kao vrhovni gospodar i svi drugi koji se bore s neznačajnim gerilskim kampanjama.

Možda je Androidov najveći imidž na afričkom kontinentu (i vjerojatno globalno) korejska tvrtka pod nazivom Samsung, a ja ću navesti zašto.

Samsung je drugi po veličini svjetski proizvođač mobitela nakon Nokije.

Samsung je bio taj koji je izjavio da idu za Nokiaom u marketshareu i pokušavajući preuzeti prvo mjesto do 2014. godine.

Samsung je proizvođač čiji se uređaji spominju najbliže alatom za jabučaste iOS uređaje, bilo u segmentima pametnih telefona ili tableta.

Samsung je tko je napravio kućni naziv svojeg Galaxy branda. Za sve je galaksija - dodir, QWERTY, proračun, premije, tinejdžeri, studenti itd. Itd.

Prema podacima tvrtke IDC za istraživanje tržišta za prvo tromjesečje 2011., Samsung je trenutno proizvođač pametnih telefona u svijetu # 4 (iza Nokije, Applea i RIM-a na brojevima 1, 2 i 3). Na afričkom kontinentu, i Apple i RIM ne rade baš tako dobro, a Samsung drži poziciju broj 2 ovdje. Napominjemo, to su pametni telefoni.

Samsung, mislim, proizvođač je da gleda na gotovo svim prednjim stranama.

Iako je postojala opća pretpostavka da je Apple najveća prijetnja Nokiji, istina je da se čast odlazi Samsungu. I ovdje na afričkom kontinentu (i doista ovdje u Nigeriji), Samsung će voziti stope prilagodbe Androida od zapada do istoka i od sjevera prema jugu.

Također pročitajte: Način na koji sada saznamo

Uz sve buke Blackberry ludosti, BlackBerry usvajanje na kontemplu uglavnom je ostao fenomenom niša, ograničeno na uglavnom elitne krugove. Naravno, uz uvođenje više medija srednjih uređaja BlackBerry, RIM želi vidjeti kako BB povećava stopu prihoda.

To će potrajati neko vrijeme, ali Samsung je agresivan i čini se da je pogodio homerun sa svojim Galaxy smartphone i tableta. Nokia prebacivanje s Symbiana na Windowsphone kao primarni OS pametnog telefona pomoći će Samsungovom uzroku. To znači da će Symbianov udio pao dalje i zasigurno drastičnije.

Prije mnogo godina, Motorola je pao s prestižnog položaja najvećeg svjetskog proizvođača mobilnih telefona, ali nisu osuđeni. Oni su u poslovanju i izmišljaju izvrsne proizvode. Ne vjerujem da je Nokia u svakom slučaju osuđena.

Takav prijelaz na ljestvici koja će Nokia napraviti - čak i ako je to kratkoročno srednjoročno - usporava finski gigant na neki način. Čak i ako Nokia dugoročno izgubi prvo mjesto, ne pripadam logoru onih koji vide sve što je Nokia.

Nokia će morati ubrzati proces isporuke. Nokia će morati uvjeriti hard-core Symbian fanove da se prebace na Windowsphone. Nokia će morati pronaći način pružanja pametnih telefona Nokia Windowsphone na razinama proračuna (težak zadatak, s obzirom na minimalne specifikacije sustava Windowsphone). Njegova će biti težak posao. I dok je Nokia uopće to, Samsung, koji je izgradio ogroman zamah tijekom godina, bit će gurajući. Pomiče se teško.

Također pročitajte: Zašto provjerava u dobu e-plaćanja?

Bez sumnje, ovaj prelazak s Symbiana na Windowsphone bit će značajan trošak za Nokiju. I pogodite tko će se brzo zatvarati dok se ova tranzicija odvija? Samsung, naravno. A ova korejska ljubavna veza s Androidom izgleda upravo kao pravi recept za ovu brutalnu kampanju da preuzme mjesto na prvom mjestu.

Globalno, Samsung se već približava Nokiji u utrci smartphonea. Ako ga povuku u Africi, Samsung bi uspio preuzeti glavnu Nokijinu tvrđavu i približavati se njihovim ciljevima.

Dame i gospodo, no ovo se ispostavilo, stvari sigurno postaju zanimljive do dana.

Preporučeno
Ostavite Komentar