Glavni » general » OS smartphone i životni vijek baterije

OS smartphone i životni vijek baterije

general : OS smartphone i životni vijek baterije

Brzo postaje dob pametnog telefona. Pametni telefoni se prodaju kao hotcakes i uzimajući više ugriza iz telefonske statistike prodaje. Ipak, jedan problem koji je uznemiren je onaj baterije.

Što očekujemo? 4-inčni zasloni osjetljiv na dodir, uvijek uključeni podaci, više zadataka, procesori + 1 GHz i niz drugih značajki znači da postoji veća potražnja za baterije naših pametnih telefona.

Android OS je jedan od najvećih krivaca u tom pogledu. Očigledno, moramo učiniti naše robote energetski učinkovitijima. Oni droidi jednostavno guzzle moć poput lud.

Još jedan neujednačen mobilni operacijski sustav u ovom trenutku je Windows Phone. Upotrijebio sam dva WP7 uređaja, a oboje su dobro sisati s obzirom na potrošnju baterije.

Druga baterija je Maemo (razvija se u MeeGo). Koliko sam volio N900, morala sam ga pustiti zbog životnog vijeka baterije.

Također sam posjedovao i koristio Palm Pre koji je pokrenuo WebOS, a bio je katastrofalan, baterijski. Sigurno je to bio najgori slučaj siromašnog vremena baterije s kojim sam ikada susreo. Bez obzira na to je li to općenito WebOS-ovo obilježje ili je to bio izolirani slučaj, nemam pojma.

Pobjednici
Nije vijest da je Symbian ostala legendarna s obzirom na energetsku učinkovitost. Taj stari konj jednostavno se ne može pobijediti. Uređaji na kojima je pokrenut Symbian nastavljaju dugo nakon što je prosječan igrač Android, Windows Phone i Maemo odustao.

Nažalost, Symbian je na izlasku, iako ne do 2016. godine. Ponavljat ću - Symbian OS previše je dobar za odlaganje. Učinio je tako mnogo stvari i poboljšalo se tako brzo i značajno da bi se trebalo zadržati. Čini se da nema puno smisla da ga sada odbacuje kad se samo bolje i bolje.

Također pročitajte: Instagram pozdravlja GIPHY u izravnoj poruci

PS: U usvajanju WP-a kao primarne platforme za pametne telefone, da li je to potrebno da bi trebao biti sekundarni? Zašto ne? Zadržite Symbian kao sekundarnu, a problem riješen.

U svakom slučaju, život nastavlja. Odmaknuvši se od Symbian, postoji samo jedan drugi glavni OS pametnih telefona koji donosi uzorno životno vijek baterije za koji sam svjestan. Da; iOS.

iOS je došao dug put u smislu trajanja baterije. Prve generacije iPhona imale su loš životni vijek baterije, ali stvari su se dramatično promijenile.

S više značajki sada, iOS je optimiziran za isporuku još boljeg trajanja baterije na obje iPhone i iPad rasponima.

Za one koji žele ostati uistinu mobilni, tj. Nisu vezani za nošenje kabela i traže nešto za spajanje pametnih telefona do sredine dana, bolje ste gledati u smjeru Symbian ili iOS. To je upravo tako. Zasad.

Nadamo se da ćemo na malim vremenima vidjeti bolje optimizacije napajanja na drugim platformama. U međuvremenu, da nisam imao Symbian uređaj koji zadovoljava moje potrebe, a sad sam morao potražiti drugdje, bojim se da bi to trebalo biti u smjeru stvarnosti tvrtke Steve Jobs za iskrivljavanje. Trajanje baterije nalazi se na vrhu mobilnih zahtjeva. Nije važno što mobilni uređaj može učiniti ako me ne dopusti da to radim od punjača.

Tvoje misli, momci?

Preporučeno
Ostavite Komentar