Glavni » general » Privatnost podataka s pametnog telefona: crvena pilula ili plava pilula?

Privatnost podataka s pametnog telefona: crvena pilula ili plava pilula?

general : Privatnost podataka s pametnog telefona: crvena pilula ili plava pilula?

Amerika je imala monopol nad oblakom s obzirom na mobilno računalstvo i time ima pristup korisničkim podacima. Google, Facebook, Twitter, Apple i ostali to su to učinili. Njuškali su vaše stvari, prenijeli ih i spasili neke od njih i u osnovi stvorili cijeli novi svijet u kojem ništa nije skriveno kada povežete svoj smartphone.

Tijekom europskog doba osobni podaci i privatnost bili su sveto. Europljani nisu polovica dječačkog krava kao i Amerikanci, vidite. Oni njeguju privatnost. Kao takav tijekom razdoblja u kojem je Europa vodila mobilnu inovaciju, mislite Nokia, Siemens i suradnik, ideja o slanja podataka o ljudima na udaljeni poslužitelj bila bi zadovoljena oporbenom stvari. Čak i do danas, najglasniji glas za online privatnost još je iz Europe

Kineski su, međutim, drugačiji čajnik ribe. Nastojali su kopirati i preplaviti SAD u igri, grade alternativne marke na ono što nudi Amerika - a sada i oni žele podatke. Zapravo, već to dobivaju. Razmislite o Baidu. Razmislite o Xiaomiu. Možete biti sigurni da ima i drugih, a vrijeme će ih otkriti.

Upravo sada, tko dobiva vaše podatke, svodi se na odabir robnih marki. Misli na Matrix. To je izbor između plave pilule i crvene pilule. U nekim slučajevima to je mješavina.

Što me smeta zbog toga zašto Europa ne gradi alternative? Ako jesu, imali bi i bijelu ili transparentnu pilulu kao opciju. Vrlo je vjerojatno da će to biti sigurnija opcija s obzirom na konzervativnije europske poglede na pitanja privatnosti.

Također pročitajte: Innjoo i2 specifikacije
Preporučeno
Ostavite Komentar