Glavni » general » Self-Destruct pametni telefoni konačno su stvarnost

Self-Destruct pametni telefoni konačno su stvarnost

general : Self-Destruct pametni telefoni konačno su stvarnost

Ako gledate mnogo holivudskih filmova, onda ste se morali naići na samodestruktivne naprave. Niz akcija pokreće uređaj da eksplodira za nekoliko sekundi. Fuj !! Komadi od metala i plastike razasuti po cijelom tijelu. Moglo bi vas iznenaditi da saznate da ti uređaji ne postoje. Postoji mnogo razloga zašto.

Prethodni pokusi isprobali su specijalizirane čipove (možda ne rade dobro za elektroniku) ili su trebali dulje od 10 sekundi, što poništava namjeru. To bi se moglo promijeniti s novim mehanizmom samouništenja kojeg su predložili istraživači na Sveučilištu znanosti i tehnologije kralja Abdullaha (KAUST) u Saudijskoj Arabiji.

Kako funkcionira novo samozavaravanje

Novi mehanizam samouništenja radi s ekspandirajućim polimernim slojem. Ovaj se polimer može brzo proširiti na sedam puta veću od izvorne veličine kada se zagrije na iznad 80 stupnjeva C. Toplina koja pokreće ovu ekspanziju potječe iz skupa elektrode za grijanje koje bi mogle napajati energiju s baterije gadgeta, recimo smartphone ili laptop. Oko 500 do 600 milliwata proširit će i uništiti čip u 10 do 15 sekundi.

Muhammed Mustafa Hussain, elektrotehničar u KAUST-u, imao je ovo reći:

"Prvi kupci bili bi oni koji trebaju zaštitu podataka: Obavještajne zajednice, korporacije, banke, hedge fondovi, uprave za socijalnu sigurnost, kolekcionari koji se bave masovnim podacima"

Istraživači KAUST testirali su nekoliko načina na koji se može pokrenuti samozavaravanje. GPS senzor može pokrenuti uređaj kada se pomiče više od određene udaljenosti. Svjetlosni senzor također može pokrenuti samouništenje. Postoji i drugi način pokretanja naredbe na daljinu pomoću aplikacije smartphone. Više detalja bit će objavljeno u časopisu koji još nije objavljen.

Također pročitajte: Pregled: Twhii, Twitter klijent za Java telefone

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar