Glavni » general » U potrazi za aplikacijom Nigerijskog ubojice, osam godina poslije

U potrazi za aplikacijom Nigerijskog ubojice, osam godina poslije

general : U potrazi za aplikacijom Nigerijskog ubojice, osam godina poslije

U kolovozu 2002. godine, Nigerijci su proslavili pokretanje mobilne telefonije prema smjernicama politike NCC-a. Od tada smo svjedoci značajnog usvajanja usluga s više od 70 milijuna pretplata na svim regijama u zemlji.

Dostupnost mobilnog telefona otvorila je nove mogućnosti za pametne poduzetnike u Nigeriji kao što je Femi Adeagbo SaveMyContacts, Chike Nwobi, nekada od MTECH-a, koja je sada javno citirana tvrtka koja posluje u brojnim afričkim zemljama. Mnogo drugih mobiprenorima iskoristilo je prilike.

Nigerijski mobiprenueri to dobivaju pravo kada je riječ o zabavnim i informativnim uslugama s dodanom vrijednošću. Većina medija uvijek promovira jedan oblik teksta kako bi osvojio događaj ili promocije.

Iako sve gore navedeno može zvučati uzbudljivo, u drugim klimatskim uvjetima u Africi, tehnologije mobilne telefonije aktivno se koriste za trgovinu, kao što je to slučaj u Keniji gdje MPESA mijenja način na koji milijuni pristupaju formalnim financijskim uslugama.

U nekim dijelovima istočne Afrike, mobilni SMS se opsežno koristi za praćenje pacijenata na liječenju tuberkuloze, pa čak i za upravljanje trudnoćom za žene ruralnih žena s dobrim rezultatima u područjima s ograničenim pristupom zdravstvenim uslugama.

U mnogim područjima našeg svakodnevnog života kao Nacije, imamo područja snažne primamljive potrebe gdje jednostavni SMS može napraviti značajnu razliku. Od praćenja izbora, upravljanja, zdravstva i bankarstva, jednostavna aplikacija temeljena na SMS-u može napraviti pozitivnu razliku, osnažujući milijune s mobilnim telefonima.

Pridružite se pionirima

Iako bi moglo biti zanimljivo preuzeti Shakira isječak tematske pjesme Svjetskog kupa na mobitelu, ali naše potrebe kao Nation su više nego samo zvukovi zvona i freebies. Isti poduzetnički duhovi Chike Nwobi, Femi Adeagbo, Tosin Onanuga, Yomi Adegboye i drugi pioniri u ekosustavu s dodanom dodanom vrijednošću potrebni su više nego ikada prije, ako moramo iskusiti dodanu vrijednost u našem 'Jezik' i odgovoriti na naše potrebe.

Također pročitajte: Amber ažuriranje skinuto, ali nije bilo moguće otvoriti (8018830f) na Lumia 920

Pridružite nam se u utorak 17. kolovoza u prvoj mobilnoj aplikaciji, konferenciji za sadržaj i uređaj na Nigeriji koja se održava na sveučilištu u Lagosu, Akoka.

Mobifest - Postizanje mobilne generacije.

Preporučeno
Ostavite Komentar