Glavni » general » Samsung preuzima Wi-Fi povezivost na sljedeću razinu, uvodi Wi-Fi 802.11ad

Samsung preuzima Wi-Fi povezivost na sljedeću razinu, uvodi Wi-Fi 802.11ad

general : Samsung preuzima Wi-Fi povezivost na sljedeću razinu, uvodi Wi-Fi 802.11ad

Samsung je upravo uzeo Wi-Fi povezivost korak dalje jer su najavili novo razvijeni Wi-Fi 802.11ad. Nova Wi-Fi tehnologija bit će pet puta veća od brzine redovnog Wi-Fi prijenosa 802.11ac koji se danas nalaze u uređajima. Ova nova Wi-Fi tehnologija ima frekvenciju od 60 GHz i omogućuje prijenos podataka velike brzine do 4, 6 Gbps što je 575 Mbs kada se pretvori, a standardni 802.11ac standard ima maksimalnu brzinu od 86 Mbps (108 Mbps).

Samsung tvrdi da tehnologija Wi-Fi tehnologije od 60 GHz može održavati maksimalnu brzinu, bez obzira na broj uređaja koji koriste mrežu uklanjanjem interferencija sučelja i istodobno uklanjanjem teorijske i stvarne brzine koja će također 10 puta brže od 2, 4 GHz i 5 GHz Wi-Fi tehnologija.

Voditelj DMC Centra za istraživanje i razvoj Samsung Electronics, Kim Chang Yong, rekao je,

"Samsung je uspješno prevladao prepreke za komercijalizaciju Wi-Fi tehnologije milimetarskog vala od 60 GHz i veseli se komercijalizaciji ove probojne tehnologije". "Nove i inovativne promjene očekuju Samsungove nove generacije, dok su nove mogućnosti otvorene za budući razvoj Wi-Fi tehnologije".

Međutim, ne samo da je nova Wi-Fi tehnologija brža, već je i Samsung razvio prvu metodu na svijetu koja omogućuje istodobno povezivanje više uređaja s mrežom.

Dostupnost na svjetskoj razini očekuje se početkom iduće godine. Budite sigurni da će nova Wi-Fi tehnologija biti dostupna na nadolazećim mobilnim uređajima tvrtke.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar