Glavni » general » Samsung S8500 Wave pregled - "Bada" dječak doista

Samsung S8500 Wave pregled - "Bada" dječak doista

general : Samsung S8500 Wave pregled - "Bada" dječak doista

Za sada, ovaj telefon koristim prvenstveno za osobne i zabavne svrhe, a ne za posao. Naručio sam ovaj telefon s MobilityNigeria.com i primio ga 2 dana kasnije ovdje u Abuji.

Te su slike snimljene sa mojim 2MP XpressMusic:

Glavne specifikacije

 • 1 GHz procesor.
 • Super AMOLED 3, 3 "zaslon.
 • Wi-Fi b / g / n.
 • Bada OS 1.0
 • 5MP kamera s bljeskalicom. Sposobnost snimanja videozapisa HD 720p
 • 2 GB memorijska kartica; 390 MB telefonske memorije
 • USB punjenje. Veliki plus, stoga ne moram nositi 3-pinsku punjač sa mnom.
 • Također, to je najbolje ocijenjeno telefon na adresi www.gsmarena.com. Možete posjetiti GSMArena za potpune detalje.

Postoji nekoliko foruma posvećenih ovom telefonu. Redovito posjećujem www.mysamsungwave.com, www.samsungfirmwareworld.com i www.samsungwaveforum.com.

Analiza telefona
1. Volim čvrst osjećaj ovog telefona. To je sve metalno i cool na dodir.

 • Postoje samo tri tipke [Dial, Menu and End]
 • Dno je golo.
 • Lijeva strana ima samo kontrolu glasnoće.
 • Desna strana ima tipku za zaključavanje pri vrhu i tipku Kamera daleko ispod njega.
 • Vrh telefona ima zvučnik, 3, 5 mm audio priključak i priključak USB / punjač.
 • Na leđima je samo kamere i bljeskalica u gornjem lijevom kutu. Za njih je pokrivao celofan, ali brzo se skinuo.

2. Ovaj telefon je vrlo brz zahvaljujući procesoru Samsung Cortex 1GHz, točnim tipom pronađenim na Samsung i9000 Galaxy S. Do sada nije bilo nikakvih zaostajanja. Čak i kada vas obavještava o slaboj memoriji, brzina se ne utječe.

3. Super AMOLED zaslon je nevjerojatan. Vrlo oštro. Rečeno je da se može oduprijeti ekstremnim trenjem, nešto što definitivno neću testirati. Užitak je gledanje videozapisa različitih formata. Možete reproducirati datoteke samo uz DivX kodek nakon registracije uređaja na vod.divx.com.

4. Ovaj kombinirani fotoaparat / Flash kombinacija je strašan. U modu videozapisa, bljeskalica služi kao svjetlo videozapisa. Snima HD videozapis [1280 x 720], iako to troši prilično puno memorije [100 MB za isječak od oko 3 minute]. Morat ću kupiti mnogo veću memorijsku karticu. Također podržava film Slow Motion na mnogo nižoj razlučivosti. Ima prednji fotoaparat, ali nema načina da ga upotrebljavate ili čak pristupite. Iz internetskog foruma saznao sam kako je aktivirati ugađanjem nekih kontrola na izborniku Admin. Ali to onemogućuje stražnju kameru, što znači da morate ponovo ugađati izbornik ili ponovno pokrenuti telefon. Ni jedan veliki gubitak za mene, sha. Nadam se da je ovo firmware problem koji će biti fiksan nakon nadogradnje.

Također pročitajte: Yahoo Messenger za Android dobiva podršku za fotoaparat s prednjom stranom
Kamera snimljena s zadanim postavkama fotoaparata u 15:00. Kliknite za punu verziju.

5. To je jedan od rijetkih telefona koji podržavaju Wi-Fi način rada n 's brzinom od 200Mbps ili 25MB / s. Upotrijebio sam nekoliko Wifi veza za pregledavanje i preuzimanje sadržaja.

6. Snimka na zaslonu - Uvijek možete snimiti snimku zaslona u bilo kojem trenutku, čak i tijekom reprodukcije filmova ili igara.

7. Samsung je doista uložio puno napora u Music Player. Grafika, opcije surfanja i 5.1-kanalni surround zvuk [samo s naglavnim slušalicama] oduzima dah. Nažalost, ne postoji odvojeno rukovanje podcastama kao što je to na Nokia Symbian telefonima. Glasnoća je prilično glasna.

8. Postoje neki USSD kodovi koji vam omogućuju pristup tajnim izbornicima za Admin Control, Service Mode i Lock Mode.

9. Životni vijek baterije je u redu - Očekivala sam siromašnu trajnost baterije nakon Yomiovih pritužbi o telefonima s dodirnim zaslonom, ali život baterije ovog telefona izgleda ok. Međutim, slabo radi prva 2 dana. Dva puta sam dopustio da se isprazni do 17% [ima automatsko zatvaranje na 15%] prije nego što ga ponovno napunite. Jako korištenje Wi-Fi-ja definitivno troši puno energije. Postoji USSD kôd za izmjenu između dva načina rada baterije: CP [default] i AP [učinkovitije] UART načina. Baterija je sada stabilna. Jednom sam u potpunosti napunio telefon prije 23 sata, a zatim ga ostavio da svira glazbu cijelu noć. Do 6.30 ujutro kad sam se probudio, baterija je iznosila 84%. Ne postavljam telefon na teške korištenja. Bluetooth, Wi-Fi, sinkronizacija e-pošte itd. Upotrebljavaju se samo kada je to potrebno.

10. Mislim da svatko tko ima iznadprosječno iskustvo s pametnim telefonima može vidjeti Samsung Wave S8500 kao odličan telefon. Nekoliko online recenzija također navodi ovo. Samsung tvrdi da je istinska multitasking, za koju se čini da ima. Ipak, ako pročitate Bada OS na Wikipediji, vidjet ćete da to zaista nije stvarno operativni sustav.

Također pročitajte: Deal Of The Week: Nokia Asha 210

11. USB - Kad je priključen na USB priključak računala, postoji nekoliko načina povezivanja: Samsung Kies, Media Player, Mass Storage, PC Internet i USB Debugging. Postoji i USB punjenje, što je izvrsno, tako da nosim samo USB kabel sa sobom.

12. Instalacija Java aplikacija [MIDP 2.0] je moguća.

13. Dolfin Browser 2.0 - Kao što je Yomi rekao o Webkit preglednicima, ne možete se vratiti na prethodnu stranicu bez osvježavanja. Također nije dostupno spremanje web stranica za naknadno pregledavanje izvan mreže, značajka koju sam doista uživao u operacijskim i Nokia preglednicima. Kartično pregledavanje postoji s najviše 5 kartica. Srećom, uspio sam instalirati OperaMini 5.1, ali ga upotrebljavam na zaslonu osjetljivom na dodir za mene je novo iskustvo.

14. Teška uporaba podataka - Ovaj telefon jede podatke poput gladnog slona! Moj Glo Always Micro imao je 65MB podataka od trenutka kad sam dobio ovaj telefon. Nakon manje od 2 dana to je pala na 30 MB. Uz OperaMini na mojoj 5320Xpressmusic, koristim oko 3-6 MB dnevno. Mnogo toga potrošnje dolazi od super-kvalitetnih slika. Sada kad sam počela koristiti uslugu OperaMini, smanjila se dnevna upotreba podataka.

15. Bada tržište [samsungapps.com] je nova, još uvijek u razvoju i ima različite mogućnosti za različite zemlje. Sve aplikacije dostupne Nigeriji su besplatne i broj 300 - 500. Plaćene aplikacije dostupne su za Veliku Britaniju i neke druge zemlje. Aplikacije možete preuzeti samo putem telefona ili pomoću računala Samsung Kies 1.5. Mogao sam preuzeti nekoliko korisnih aplikacija [većina je ispod 5 MB]. Postoje neke super igre [više od 60 MB] koje sam preuzeo koristeći WiFi i paketne podatke.

16. Uključeni uslužni programi nisu adekvatni - doista bih želio da su Xplore i Taskman bili dostupni za Bada OS. Picsel Viewer je dostupan za uredske datoteke [doc, docx itd.], Ali bez uređivanja. Puna, plaćena verzija dostupna je samo za odabrane nacije na samsungapps.com. Nema načina sakriti datoteke, mape i poruke; nešto što sam radio lako sa Symbianom.

Također pročitajte: Ovisnost o mobilnim uređajima i društvenim mrežama

17. GPS i navigaciju upravlja Samsung LBS. PC protokol naziva se ROUTE66. Mobilna navigacija izgleda ok. Neću ga puno koristiti. Evo nekoliko isječaka koje sam uzeo tijekom izleta u Asokoro:

18. Tužno je da ovaj telefon ima 2 GB memorijsku karticu. Samsung bi trebao imati najmanje 16GB karticu. Ima 2 GB interne memorije, ali za korisnika je dostupno samo oko 392 MB; preostalih 1, 5 GB služi samo za korištenje sustava i poruka. Kada igrate uključenu Asplalt5 igru, telefon će možda upozoriti na malu memoriju i odbiti nastaviti igru. To se događa nakon dugotrajnog korištenja telefona. Jedino sredstvo je da ponovno pokrenete telefon kao zatvaranje drugih aplikacija neće pomoći.

19. Nadogradnja firmvera - Ovo je jedan sektor telefona koji će biti lukav. Različite svjetske regije / nacije imaju specifične firmwares. Ona dolazi s Bada OS 1.0.0, no verzija firmwarea 1.2 bila je neslužbeno propuštena prije tjedan dana. Preuzeto sam softver, softver i priručnik. Iz onoga što čitam na mrežnim forumima, trebat će neka dobra istraživanja kako bi bila apsolutno sigurna u ono što radite. Službeno izdanje očekuje se u studenom, s puno poboljšanja i Nuance T9 Trace [slično kao softver]

Zaključak
Ovaj telefon je samo moj drugi pametni telefon ikad, pa neću ga ocjenjivati. Ali definitivno je čuvar! Nemam žaljenja u kupnji ovog strašnog komada tehnologije.

Preporučeno
Ostavite Komentar