Glavni » general » Samsungova Q2 2014 zarada nedostaje

Samsungova Q2 2014 zarada nedostaje

general : Samsungova Q2 2014 zarada nedostaje

Samsungova CFO, Lee Sang Hoon, boji se da će zarada druge četvrtine tvrtke ostati bez očekivanja. Samsung očekuje dobit od oko 8, 4 milijardi dolara za drugo tromjesečje 2014., u usporedbi s rekordnom profitom od 10, 2 milijarde dolara koji je objavljen u trećem tromjesečju 2013. Izvješća kažu da je pad prodaje smartphonea glavni tok niža dobit. Prodaja Samsungovog smartphonea pala je sa 87, 5 milijuna na 78 milijuna.

Prema procjeni Enquirera, taj pad može biti posljedica pada potražnje za Galaxy S5 zbog snažnog natjecanja drugih pametnih telefona Android, kao što su Xperia Z2, HTC One M8 i LG G3, kao i prodaja iPhone. U segmentu pametnih telefona s niskim proračunom postoji i konkurencija kineskih proizvođača i drugih proizvođača pametnih telefona u nastajanju.

Prema tiskovnoj agenciji Yonhap, analitičar KTB Investments & Securities izjavio je:

"Glavni razlog procjene smanjene zarade uglavnom proizlazi iz slabe prodaje smartphonea. Jačanje konkurentnosti lokalnih igrača na tržištima u nastajanju pogoršava prodaju Samsungovih nižih pametnih telefona. "

Korejska tvrtka planira usredotočiti svoju pozornost više na svoje memorijske čipove i moderne televizijske televizore u drugima kako bi povećala dobit.

Preporučeno
Ostavite Komentar