Glavni » general » Samsung i Nokia strategija

Samsung i Nokia strategija

general : Samsung i Nokia strategija

Preko svijeta, Nokia je usvojila strategiju koja je u prošlosti dobro funkcionirala za njih i još uvijek djeluje do određene mjere.

Strategija je vrlo jednostavna, izradite telefon, a zatim ga podijelite u različite inačice s određenim značajkama uklanja. Klasičan primjer toga je Nokia 5800 podijeljen na dva različita telefona, naime 5230 i 5530.

Nokia 5230 ima istu veličinu zaslona od 3, 2 inča koja je na 5800 i ima 3G povezivost, a Nokia 5530 ima 2, 8 inča zaslon s XpressMusic marke i WiFi.

Čak i na nižim telefonima poput Nokia C1 i C2. Glavna razlika između dva je ta da je C1 jedan SIM telefon dok je C2 dual SIM telefon.

Samsung, s druge strane, čini se da je široko usklađen i usvojio strategiju diljem svoje cijele linije mobilnih proizvoda i preko različitih operativnih sustava koje podržavaju.

Vrlo dobar primjer za to je njihov Galaxy linija telefona i tableta. Želite 4 inčni mobitel? Nabavite Galaxy S. Je li to 3, 5 inčni zaslon koji vam se sviđa? Dobiti Galaxy Ace. Za 3, 2 inča, možete dobiti Galaxy Gio.

Ako želite nabaviti tabletno računalo, ponudit ćete vam i različite izbore, a Samsung će napraviti tablet za praktički bilo koga tko želi dobiti tablet.

Možete dobiti inačicu od 10, 1 inča, inačicu od 8, 9 inča ili verziju od 7, 7 ili 7 inča, ako želite da tabletno računalo bude kompaktnije.

Čak i kad gledate niže Samsungove telefone poput serije Chat, postoji Ch @ t 222 i Ch @ t 322, s jednim od glavnih razlika je optička trackpad.

Također pročitajte: Podrška za Android aplikacije za potrošače u 26 novih afričkih zemalja

platforme

Na razini operativnog sustava, Samsung ima različite operativne sustave koji se izvode na širokom spektru telefona. To uključuje: Android, Windows Phone 7, Bada i TiZen.

Prošle je godine Samsung isporučio ukupno 300 milijuna uređaja koji dokazuju da će ove godine konačno pretvoriti Nokiju kao proizvođač broj jedan u svijetu, zahvaljujući njihovoj svestranosti u proizvodnji i distribuciji.

Preporučeno
Ostavite Komentar