Glavni » general » Samsung Galaxy Note 10.1 pregled: Sposobni starije brat?

Samsung Galaxy Note 10.1 pregled: Sposobni starije brat?

general : Samsung Galaxy Note 10.1 pregled: Sposobni starije brat?

Nakon fotografija koje nisu više od mjesec dana, ovdje je moj dugo kasni pregled Galaxy Note 10.1. Sjednite, opustite se i čitajte, jer će to biti dugačak.

Naočale:

Veličina veličine: 262 x 180 x 8.9 mm
- Težina: 600 g
-Prikaz: 800 x 1280 piksela, 10, 1 inča (~ 149 piksela piksela)
-SIM kartica: Da (GT N8000), nitko za WiFi samo GT N8003. Podrška za telefonske pozive, SMS i 2G / 3G mobilni internet
Wi-Fi 802, 11 a / b / g / n, Wi-Fi izravna, dvokanalna Wi-Fi pristupna točka
- Pristupni port Samsung za podatke i punjenje.
-Memory: 2GB (RAM), 16GB (ROM) + microSD utor (proširivo do 64GB)
-Procesor: Quad-core 1, 4 GHz Cortex-A9
Baterija: Ugrađena 7, 000 mAh litij-ionska baterija
Kamera: Prednja kamera: 1, 9 MP. Stražnji fotoaparat: 5MP kamera
-Operacijski sustav: Android OS, v4.0.3 (Ice Cream Sandwich), nadogradiv na v4.1.2 (Jelly Bean)
-TouchWiz UI softverski prekrivač tvrtke Samsung

U kutiji:
- Pristupni kabel za napajanje i podatkovne veze
-USB adapter za punjenje
- slušalica s 2 zamjenskog prstena
-3 dodatne savjete za SPen.

Evo kratkog pregleda Pro i Cona za one koji ne mogu pročitati cijeli pregled.

Pros:

  1. Brza i lagodna izvedba bez zračenja.
  2. Izvrsna SPen integracija i izvršenje.
  3. Snažne softverske dodatke s najistaknutijim bićem Multiwindow.
  4. Velik vijek trajanja baterije i Wifi raspon.

Cons:

  1. Ispod parnog prikaza
  2. Nije velik izbor aplikacija optimiziranih za Tablet.
  3. Strašna kamera
  4. Nejasna dimenzija zaslona (više o tome kasnije)

Uvod:

Samsung Galaxy Note 10.1 nije bio uređaj koji me zadubio kada je najavljeno, pa čak ni kada je objavljena. Valjda me privukla zbog SPEN funkcionalnosti više nego bilo što drugo, a sve ostalo je povijest. Natrag kad je najavljen Napomena 10.1 bio sam još uvijek s mojom originalnom Galaxy Note i bio sam u potrazi za nadogradnjom. Veliki ekran, SPen i činjenica da mi je potrebna u školi, učinili su to za mene.

Samsung Galaxy Note 10.1 pokreće procesor Quad Core uz 2 koncerte RAM-a tako da sve radi glatko bez odgađanja. Uz Android 4.1 ažuriranje Samsung je također ugađao određene stvari na Napomenu 10.1 s najistaknutijim je značajka Multi-Window koja je sada više računala kao u funkciji.

Prikaz:

Napomena 10.1 ima razlučivost zaslona od 1280 x 800 s vrijednošću piksela po inču (ppi) od 149, što je prilično nisko za kategoriju zaslona. Možda nije izravni konkurent na ipad 3/4, ali njihova retina totting prikazuje outmatch i pravu sramotu zaslona Samsung staviti na Napomenu 10, 1

Također pročitajte: Nokia Lumia 730 Dual SIM specifikacije

Dolazeći iz izvorne Galaxy Note koja je imala Super Amoled zaslon s istom rezolucijom kao i Napomena 10.1 Moram reći da sam bio malo razočaran. Većina vremena, ako pogledam, imala je dovoljno da mogu vidjeti pojedinačne piksele dok čitam knjigu, na primjer. Moja pretpostavka o tome zašto je to tako jest da Samsung nije mogao staviti tehnologiju digitalizatora Wacom na bolji zaslon pa su se odlučili na brod s onim što su mogli.

Ako ste koristili ili koristite zaslon s većom rezolucijom, zasigurno vam se neće sviđati prikaz na Napomeni 10.1. Pokretanje osvjetljenja pomaže ponekad, ali ne uvijek, a ako ste piksela piksela, nažalost, zaslon na Napomeni 10.1 neće vam biti rado. S vremenom ćete se naviknuti na to, kao što sam i to će postati manje od problema.

Aplikacije unaprijed instalirane:

Najistaknutiji i široko reklamirani unaprijed instalirani softver na Napomenu 10.1 je S Napomena za slično nazvanu olovku nazvanu SPen koja se isporučuje s uređajem. Dopustite da skinujete bilješke, crteže i čak imaju napredne funkcije poput formule i oblika za učenike / učenike vani. Još jedan odličan softver koji je unaprijed instaliran je Adobe Photoshop Touch koji je značajka pakiran tableta izdanje popularnog foto manipulacije softvera. U Trgovini Google Play iznosi 9, 99 HRK (N1571, 73), pa je doista sjajan dodatak.

A zadnja unaprijed instalirana aplikacija bilješke (pun intended) je Polaris Office koji nudi podršku za Microsoft Office paket koji se sastoji od Officea, Powerpointa i Excela. Ona pregleda i uređuje hitchfree i s velikim zaslonom i multiwindow podrškom koju je Bog poslao u nekim vrlo kritičnim slučajevima kada trebate uređivati ​​/ pregledavati Officeove dokumente u pokretu.

mediji:

Samsung Galaxy Note 10.1 lako se rukuje multimedijskim datotekama. Sadrži i stereo zvučnike na prednjoj strani uređaja koji ga prenose na lijevu i desnu stranu zaslona kako bi se zvuk ispuštao besprijekorno. Također sadržanu u glazbenim i video igračima su Multi-Window podrška zajedno s pop-up igra u video player.

Pop-up igra

Za one koji nisu poznati, skočni prozor omogućuje vam izlazak videozapisa na veličinu prikaza koji možete premjestiti na zaslon dok radite nešto drugo.

Također pročitajte: Konačno! VLC za Windows 10 uređaje je ovdje

Pohrana i povezivanje:

Napomena 10.1 ima dvije osnovne konfiguracije koje su verzije od 16 GB i 32 GB, nakon čega možete dodatno proširiti pohranu putem microSD utora s do 64 GB memorije. USB u pokretu je moguć i putem vlasničke luke tvrtke Samsung, ali ga morate kupiti zasebno.

Izvođenje:

Opremljen s 2 gigs RAM-a i četverojezgrenim procesorom, Samsung Galaxy Note praktički je slobodan. Prebacivanje između otvorenih aplikacija i odlazak na početni zaslon koji pokazuje neki element kašnjenja ne postoji na Napomeni 10.1.

Operacije s više prozora glatke su i kao i performanse preglednika koje se glatko prikazuju. Šteta što bljeskalica nije podržana na Android Jellybeanu ipak, ali možete instalirati APK datoteku iz Adobe.

Život baterije:

Kao što pokazuje 7, 000 mAh baterija, Samsung Galaxy Note 10.1 je vrlo dobar izvođač baterija mudar. Može trajati dulje od dva dana na srednjoj uporabi i tjedan dana kod niske uporabe. U teškom korištenju i dalje će raditi cijeli dan i pol dana prije nego što se baterijska upozorenja dostave. Što se tiče trajanja baterije, Napomena 10.1 je strašan izvođač.

SPen, Multi-Window i Extra značajke

Kao i kod ostalih članova obitelji Notes, Samsung Galaxy Note 10.1 ima S Pen. Stylus koji je također značajka pakiran i na softverskoj i hardverskoj strani. Neke značajke uključuju odbijanje pomičnog tlaka, osjetljivost na tlak, geste i čak SDK, tako da programeri mogu integrirati funkcionalnost ako SPEN u svoje aplikacije.

Multi-Window s galerijom i video playerom

Multi-Window poput naziva podrazumijeva vam omogućavanje pokretanja određenih aplikacija usporedno sa stilom Windows ili plutajući iznad onoga što ste otvorili. U izvornom obliku bilo je malo otežano u implementaciji, ali s Android Jellybean ažuriranjem je daleko lakše prebacivati ​​se između aplikacija. Još jedna stvar koju treba imati na umu je da aplikacije koje podržavaju multiwindow se povećavaju iz dana u dan za razliku od kada je prvi put pokrenuta i to je samo nekoliko Samsung i Google aplikacija koje su podržane.

Hladna dodatna značajka je senzor s infracrvenim senzorom koji se nalazi u Naputku 10.1. Uz to, možete kontrolirati televizore, uključujući stare i nove. Zdrava osobina po mom mišljenju.


Što mi se sviđa:

Sviđa mi se značajka s više prozora, to je čuvar života tijekom nastave za mene dok otvorim web preglednik u jednom prozoru dok pišem u drugom prozoru. Igre i aplikacije brzo se otvaraju i zatvaraju da ponekad osjećaju nestvarnu. Korisniku koji zahtijeva puno Napomena 10.1 trebao bi vas pokriti.

Također pročitajte: Je li Bluetooth Fast Pair za Android zbogom za uparivanje problema?

Ono što mrzim:

Zaslon se odnosi na jedinu stvar koju mrzim za Napomenu 10.1, To može biti zato što sam došao s uređaja koji ima bolji prikaz, ali Samsung bi trebao poboljšati zaslon. To više nije problem za mene, ali ponekad i dalje želim da je to više. Pretpostavljam da je druga generacija uređaja Samsung vjerojatno će to popraviti.

Drugi problem imam je omjer slike koji je savršen za filmove, ali kad je u pitanju čitanje časopisa i ebooks ostaviti crne trake i na vrhu i na dnu. To nije problem za većinu, ali još uvijek me nags me s vremena na vrijeme.

Zaključak:

Samsung Galaxy Note 10.1 je konj snage koji ne propušta dostaviti kada je zadužen. Odličan je izbor za produktivne tipove ljudi koji istodobno žele više stvari istodobno, a dodatak S Pen samo slavi cijeli posao. Nedostatak je prikaz, ali s vremenom koje ne bi trebalo biti problem.

Sve u svemu ovo je izvrstan izbor za one kojima je potreban tablet koji može snažno obavljati više zadataka, bilježiti i igrati neke vrlo teške igre. Preporuča me tko je gotovo dobio ipad. Dosad je tako dobro da me nije razočarao, a najnovije ažuriranje na Jellybean Samsung također je fiksiralo neke probleme s kojima sam imao kad je pokrenuo Ice Cream Sandwich.

Ako tražite alternativu famoznom ipadu koji može dobro nositi puno zadaća uz Stylus podršku, Samsung Galaxy Note 10.1 je za vas. Podijelite svoja pitanja o uređaju u komentarima u nastavku i obećavam odgovoriti na svaki od njih. Živjeli!

Preporučeno
Ostavite Komentar