Glavni » recenzije » Samsung B7320 OmniaPRO pregled - učinkovita radna konja

Samsung B7320 OmniaPRO pregled - učinkovita radna konja

recenzije : Samsung B7320 OmniaPRO pregled - učinkovita radna konja

Uvod
Proveli smo nekoliko tjedana s Samsung B7320 OmniaPRO. Nije svakodnevno da se pokreće u Windows Mobile uređaj koji košta ispod N50, 000. Što je još upečatljivije je činjenica da uređaj u pitanju pakira punch s nekim od najnovijih značajki na tržištu.

Najbliži smo došli na ovo Samsung i780, još jedan candybar QWERTY koji radi na Windows Mobileu. I780 je star oko dvije godine, ali još uvijek prilično u igri.

Samsung B7320 OmniaPRO Ključne značajke

 • Operativni sustav: Microsoft Windows Mobile 6.1 Standard [nadogradiv na 6.5]
 • Veličina i težina: 111, 8 x 59, 6 x 12, 6 mm. 110 gm
 • Zaslon: 65 000 boja. 320 x 240 piksela, 2, 4 inča
 • Procesor: Qualcomm MSM 7201A 528 MHz procesor
 • Podaci: GPRS, EDGE, 3G, HSDPA (3, 6 Mbps)
 • Fotoaparat: 3, 2 MP, 2048 × 1536 piksela, automatsko fokusiranje
 • Memorija: 100 MB + utor za microSD (nema kartice u maloprodajnoj kutiji)
 • Povezivost: USB. Bluetooth
 • Unos teksta: QWERTY tipkovnica
 • Poruke: SMS, MMS, EMail, instant messaging
 • Web preglednik: Pocket Internet Explorer
 • Velik kapacitet Li-Ion baterije od 1480 mAh
 • Wi-Fi
 • Videopoziv sa sekundarnom VGA videocall kamere
 • Pregled i uređivanje dokumenata u uredu
 • PDF preglednik
 • Ugrađeni modem (dijeljenje internetom)

prednosti

 • Vrlo dobar životni vijek baterije
 • Vrlo dobar zvučnik
 • Jednokomponentna upotreba i sučelje
 • Vrlo funkcionalna QWERTY tipkovnica s unaprijed definiranim i prilagodljivim prečacima
 • Dobar prikaz

nedostaci

 • Starija inačica džepnog internetskog preglednika
 • Bez bljeskalice s kamerom od 3, 2 megapiksela
 • utor za microSD karticu ispod poklopca baterije

Operacijski sustav i korisničko sučelje
Barebones Windows Mobile korisničko sučelje može biti datirano kada se radi o uređajima s dodirnim zaslonom, odnosno uređajima koji koriste sustav Windows Mobile Professional. No, B7320 pokreće Windows Mobile Standard, inače verziju WinMo za uređaje bez dodirivanja.

Ugodno je iznenađenje da Windows Mobile na ne-touch funkcionira sasvim u redu i logično. Ovdje je malo pogrešno, a dolazi od nas, to govori nešto.

Dakle, iako WinMo svakako treba ažurirati korisničko sučelje za dodirne uređaje (WinMo Professional), sva ažuriranja koja se prenose na WinMo Standard samo su bonus.

Također pročitajte: Video Review: Infinix Zero 4 Plus

Faktor oblika i prikaz
B7320 je aparat za bombonijere. Dovoljno je tanak za uporabu s jednom rukom, što zadovoljava standard WinMo Standard. Uređaj je vrlo lagan, ali dobro se osjeća u ruci.

Zaslon je 2, 4 inča, možda ne toliko velik kao što bi neki željeli (primjerice, to je dvostruko veći od prikaza nove Nokia E72), ali je oštar i jasan. Može se podesiti do pet razina svjetline, a telefon ima i senzor za automatsko podešavanje svjetline.

Samsung je implementirao nekoliko opcija početnog prikaza.
U svemu postoji više od 8 izgleda početnog zaslona. Naš omiljeni je WizPro (koji izgleda kao prilagodba poznatog sučelja TouchWiz doma). To vam omogućuje brz pristup obavijestima, 8 omiljenih kontakata, glazbi i videozapisu, fotoalbumu i popisu 8 prečaca aplikacije.

Navigacija i unos teksta
Kao što je ranije navedeno, B7320 pokreće WinMo Standard koji je optimiziran za ne-touch pametne telefone, pa je navigacija u cijelosti preko fizičkih tipki. Navigacija je uglavnom logična i bez stresa.

Navigacija je na središnjem D-padu i soft tipkama na zaslonu.

Ovo je naš prvi put da igramo s WM Standard uređajem i koristimo ga ugodno.

Unos teksta je putem vrlo dobro iznesene QWERTY tipkovnice koja drži svoje osim Nokia E71, E63 i niz BlackBerry uređaja.

Osim toga, tipkovnica ima namjenske tipke za pozivanje Pocket Internet Explorer, Poruke, Simboli, Kontakti i Kamera. Osim toga, možete odrediti i druge prečace pomoću kombinacije tipke "Alt" i drugog. Na primjer, imamo postavku "Alt + B" za uključivanje / isključivanje Bluetooth veze. Tipkovnica je jednostavno radost za korištenje.

Tu je posvećena kućna tipka koja vraća prikaz na početni zaslon. Dugi pritisak na isti gumb poziva upravitelja zadataka. Ovo prikazuje listu nof svih pokrenutih programa i možete se prebaciti na bilo koji od njih. Također možete prekinuti jednu ili sve njih.

Također pročitajte: Marshmallow pregled Infinix Hot 2 (Android One)

Internet
Samsung B7320 dolazi s pre-instaliranim web preglednikom. Nažalost, riječ je o džepu Internet Explorera. To znači da ovaj telefon ima jedan od najnižih preglednika na svijetu.

To nije nužno loša vijest. Dobro radi, učitava i web stranice mobilnih i stolnih formata. Ali pristup naprednim web uslugama dovodi do frustracije. Napredno znači da se pokušavate prijaviti na Cpanel da biste upravljali računom za web-hosting ili želite učitati flash stranice.

Neke druge napredne usluge rade. Bili smo u mogućnosti prijaviti se na naš bankovni račun bez ikakvih problema.

Internet bankarstvo preko 256-bitnih sigurnosnih radova bez problema

Ostala ograničenja PIE-a uključuju ne mogu otvoriti više prozora (tabulatori), manje od dobre izvedbe stranice i gotovo uvijek morati pomicati bočno na određenim web stranicama.

Naravno, uvijek možete instalirati i koristiti Opera Mini, Skyfire, UCweb ili Iris (ako još imate kopiju). Sve su to dostupni preglednici trećih strana za standardnu ​​platformu WinMo.

E-mail
E-mail klijent je standardni WinMo vozarina i dobro funkcionira. Klijent pošte podržava i POP3 i IMAP. Postavljanje Gmail ili redovne korporativne pošte funkcionira bez problema, pa nema iznenađenja.

Značajke organizatora i ureda
B7320 dolazi s uredskim preglednikom i urednikom dokumenata, tako da možete nositi i upravljati svojim dokumentima dok ste u pokretu.

multimedijalni
Telefon pakira fotoaparat od 3, 2 mega-piksela, koji radi dobar posao, ali je otežan nedostatkom bljeskalice.

Standardni media player je ugrađen za audio i video reprodukciju. Oboje rade dobro. Iako nije najbolji media player u svijetu pametnih telefona, vrlo glasna reprodukcija zvuka B7320 omogućuje slušanje pjesama i gledanje videa radošću.

Svi znaju ... John Legend na medijskom igraču. Umjetnost albuma dobro funkcionira.

Osim toga, glazbene pjesme na računalu mogu se sinkronizirati automatski s vašim telefonom nakon povezivanja.

Također pročitajte: Ruke na pregled: Lenovo A5000
Gledanje izdanja telefona Prikaži u načinu rada preko cijelog zaslona

Život baterije
Vrlo važna razmatranja pri odabiru smartphonea je vijek trajanja baterije. Ovdje, B7320 nas ugodno iznenađuje. Baterija traje oko 48 sati s dosljednim dohvatom e-pošte preko 3G veze, pregledavanja weba, korištenja kamere, SMS poruka i glasovnih poziva, među ostalima.

Ukratko, baterija jednostavno traje. Ovo je jedan smartphone koji nećete morati brinuti o životu baterije.

Prilagođavanje
Naravno, kao Windows Mobile, moguće je dodatno prilagoditi B7320 prema vašim zahtjevima instaliranjem aplikacija treće strane. Važno je napomenuti i da neke aplikacije razvijene za WM Professional neće raditi na njemu. Ipak, postoji velika količina WM Standardnih aplikacija.

Za početak, sada možete preuzeti i instalirati Windows MarketPlace. Zatim ga možete upotrijebiti za pronalaženje drugih aplikacija i / ili igara koje želite.

Također smo preuzeli i instalirali aplikaciju Windows MyPhone i to je dobro za sigurnosno kopiranje i sinkroniziranje datoteka na uređaju.

Sinkronizacija kontakata, stavki kalendara i datoteka putem programa Microsoft MyPhone

Zaključak
B7320 je ugodno iznenađenje. Samsung je napravio izvrstan posao na ovom, baš kao i s i780. B7320 je bolji iako s izvrsnim vijekom trajanja baterije i novim kućnim zaslonima, izvrsnom reprodukcijom zvuka, kao i cijenom.

Osim toga, Samsung je postavljen za oslobađanje nadogradnje WM 6.5 za B7320. To će donijeti puno bolju i ažuriranu verziju Pocket Internet Explorer, kao i MyPhone i MarketPlace ugrađeni. Željno čekamo tu nadogradnju.

Naša presuda: Ovaj telefon stane na 4 na skali od 5!

B7320 je nešto ugodno iznenađenje. To je dobra vrijednost za novac i isporučuje robu.
Preporučeno
Ostavite Komentar