Glavni » general » Zamjenski zaslon može se koristiti za hakiranje telefona

Zamjenski zaslon može se koristiti za hakiranje telefona

general : Zamjenski zaslon može se koristiti za hakiranje telefona

Što učiniti kada zaslon vašeg telefona bude oštećen? Tražite zamjenski ekran. Sada mnogi ljudi ne bi povezali zamjenski ekran s krađe podataka. Međutim, nedavna studija pokazuje da zamjenski zaslon može biti korišten za ukrasti vaše podatke. Istraživači iz Izraela na Sveučilištu Ben Gurion u Negevu otkrili su kako je to moguće. Zlonamjerni čip ugrađen je u zaslon osjetljiv na dodir treće strane, a ovaj čip se može koristiti za manipuliranje komunikacijskim sustavom na nekim uređajima, primjerice Huawei Nexus 6P i LG G Pad 7.0.

Ovaj zlonamjerni čip omogućava korisnicima zlonamjerne namjere snimanje ulaznih podataka tipkovnice, fotografiranje korisnika, instaliranje neželjenih aplikacija i usmjeravanje korisnika na zlonamjerne web stranice. Da bi se stvari pogoršale, istraživači su otkrili da zamjenski zaslon može izgledati identičan stvarnom zaslonu, što znači da čak i popravci pametnih telefona možda čak ni ne mogu reći koja je to. Nadalje, cijeli proces ne koristi datoteke, što znači da ga antivirusni softver ne može otkriti.

Ova vrsta napada poznata je kao čip u sredini napada. Da bi izvršili ovaj napad, istraživači su koristili Arduino platformu koja se izvodila na modulu mikro upravljača ATmega 328 i mikro kontroleru STM32L432. Također su koristili puhaljku s vrućim zrakom za odvajanje kontrolera zaslona osjetljivog na dodir s glavnih sklopovskih ploča kako bi mogli pristupiti bakrenim jastučićima. Zatim, grupa je lemila bakrenu žicu da pričvrsti čips na uređaj. Važno je napomenuti da mikro kontroler koji su koristili nije bio specifičan, jer bi drugi mikro-kontrolori mogli napraviti trik.

Također pročitajte: 24 karatni zlato iPhones kao svadbeni suveniri

Sada, ovaj set izgleda sasvim očito. Ipak, tim kaže da bi malo precizniji napor pokrio ovu promjenu unutar popravljenog uređaja. Nadalje, to nije ograničeno na Android telefone; iPhone također su osjetljivi na ovu vrstu napada.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar