Glavni » general » Vjerski nastup na Twitteru, Facebooku, BBM i drugim društvenim medijima

Vjerski nastup na Twitteru, Facebooku, BBM i drugim društvenim medijima

general : Vjerski nastup na Twitteru, Facebooku, BBM i drugim društvenim medijima

Činjenica da neki ljudi osjećaju obvezu dijeliti neke od privatnih aspekata njihovih života sa svijetom putem društvenih medija je sve veći problem. Religiozni kut je jedan od uključenih aspekata. Sljedeći tweet ističe ovaj problem:

Je li Bog na cvrkut? Zašto se probudimo i zahvaljujemo mu na daru života s cvrkutom? Što se dogodilo spuštanju na koljena u molitvi?

- Zhe Jen! (@ jenniphere01) 27. listopada 2013

Možete dodati i one osobe koje upotrebljavaju ažuriranja stanja na usluzi Facebook i BBM na isti način.

Ne znam o ljudima iz drugih vjera, ali za kršćana ovdje su besmrtne riječi Isusa Krista na privatnoj molitvi:

Matej 6: 6
Ali kad molite, uđite u svoju sobu, zatvorite vrata i molite se svom Ocu, koji je nevidljiv. Tada će vaš Otac, koji vidi što je učinjeno u tajnosti, nagraditi tebe.

Moleći se na Twitteru, Facebooku, BBM-u i ostalim društvenim medijskim platformama ne kvalificira se kao molitva u tajnosti. Kvalificira, kao moj prijatelj, da ima oblik religije, ali negira snagu toga. To je showmanship. Vidite, molitva u privatnom nije pola uzbudljiva kao što je ujutro prvo zapamtilo naše pametne telefone kako bi crtalo nekoliko molitvi Isusu.

Sjećam se nazad kao sveučilišni student, nitko od mojih prijatelja nije znao kad sam molio. Sedam godina na kampusu (ne, to nije bilo iz prenošenja, sam proučavao Arhitekturu) i gotovo nitko od mojih prijatelja nije znao kad sam se molila. Neki su se čak morali pitati, a moj odgovor je bio da nisu trebali znati. To nije bilo njihovo poslovanje. Bila je to privatna stvar između mene i Gospodina.

Također pročitajte: Jedna poslovna lekcija iz krvoproširenja smartphonea

Sada, molim se

Mogu vam unaprijed reći da će se netko vjerojatno pojaviti ovdje i pitati: "Zatražite od mene da se više ne molimo?" Morao sam se baviti ljudima čiji se umovi upravo zatvaraju kad im se prijeti opasna vjera. Ne; Nisam zamolio nikoga da se molio. Moraš moliti? Znamo da volite Gospodina, ali molimo molimo da se molite privatno. Nitko drugi ne treba znati kada molite. Nitko.

Preporučeno
Ostavite Komentar