Glavni » general » Razlozi zbog kojih biste trebali mrziti Android

Razlozi zbog kojih biste trebali mrziti Android

general : Razlozi zbog kojih biste trebali mrziti Android

Za sve dobre i slobodne sadržaje koje nudi, Android nema sve, nakon što ga stalno upotrebljavate neko vrijeme, evo nekoliko čari koje sam doživio:

Raspršene datoteke i mape

Na Androidu, kada instalirate aplikaciju, stvara određene datoteke / mape kako u unutarnjoj tako i izvanjskoj pohrani. Kada deinstalirate ovu aplikaciju, apk datoteka nestaje iz sustava, ali datoteke i mape ostaju.

Nered ostaje i akumulira se tijekom vremena dok kružite kroz aplikacije. Ako ste promatranja, morate imati primijetiti mape kada prolazite kroz svoju memorijsku karticu. Ove datoteke se začepljuju i zauzimaju prostor sve dok se telefon ne usporava i vjerojatno počinje malo zaostajati. Njezina je nesretna i dosadna da je ovaj trend dostupan na Androidu.

Aplikacije kao što su Clean Master i SD časnik sada postaju bitne. Oni vam pomažu ukloniti nepotrebnu predmemoriju, smeće i prazne mape. Oslobodite potrebni prostor, a što je još važnije, brže ćete izraditi uređaj.

Fragmentacija

Taj je problem mnogo puta raspravljen. Android je najgori kada je riječ o novim ažuriranjima OS-a koja postiže korisnike telefona. Raznolikost i višestruki proizvođači telefona doveli su do mnogih napuštenih telefona bez najnovijih ažuriranja. Ažuriranja su ostavljena kako bi se proizvođači mogli uhvatiti u koštac i uvijek to osjećaju nepotrebnim, a novim uređajem oslobađaju noviji softver. U nekim slučajevima, nekoliko vodećih telefona dobivaju ažuriranje, dok srednje i niske razine završavaju s ukorjenjivanjem i instalacijom prilagođenih ROM-ova kako bi dobili najnoviji softver.

Ova fragmentacija pitanje je također prevladava na korištenju PC suita. iDevices imaju iTunes, BlackBerries imaju BlackBerry Desktop Manager ili BlackBerry Link, Nokia ima Nokia PC Suite. Ali Android ima više aplikacija za upravljanje računalima tvrtke Samsung Kies, MTK Droid Tools, SP Flashtools. HTC, LG i Sony imaju svoje odgovarajuće PC suites.

Također pročitajte: Zamijenite selfie štapiće Snapi za Android

Drugi neugodan trzaj je činjenica da prije nego što te aplikacije funkcioniraju, trebate instalirati odgovarajuće upravljačke programe. Samsung, Sony, HTC, Tecno, Gionee, Innjoo, itd., Gotovo svaka marka ima svoj vlastiti vozač. Njegov doista frustrirajuće iskustvo kada ste instalirali toliko drivera, sukobljavaju se na vašem sustavu i na kraju ne otkrivaju vaš telefon kada su priključeni.

Smiješno višezadaćno

S Androidom, multitasking zapravo nije ono što bi trebao biti. Dobra stara višezadaćnost, Symbian način, znači:

Otvarate aplikaciju, pokrenete zadatak, minimizirajte, otvarate drugu aplikaciju i pokrenite drugi zadatak. Vraćajući se na prvu aplikaciju, prvi zadatak koji ste pokrenuli dovršen je, a ne zamrzavanje ili zatvaranje.

Ovaj je scenarij lošiji kada koristite Android s 512 MB RAM-a. Na android Gingerbread i Ice Cream Sandwich, stvari su bile prilično stabilne, ali s Jelly Beanom i KitKatom, višezadaćnost je ponekad neuredna, čak i na tzv. 1GB RAM uređaji. Njegova ne iznenađuje ljudi ovih dana su rooting za 2GB RAM telefon.

Aplikacije su se nabubrile poput natopljene Garrije

Aplikacije se pojačavaju na Androidu kao zaboravljena zdjela natopljenog garrija. Ne znam je li slučaj isti za ostale ekosustave. Kada instalirate aplikaciju, postupno se smanjuje i povećava veličina, to je zapaženo posebno na IM aplikacijama. Na primjer, BBM aplikacija iznosi oko 25 MB nakon instalacije, no aplikacija se popela do 163 MB (pogledajte snimak zaslona). Ne mogu reći što to uzrokuje, ali nešto što treba popraviti.

Ako je vaš telefon nizak, s malim unutarnjim prostorom za pohranu, dobit ćete obavijest o unutarnjoj memoriji, a instalirane aplikacije mogle bi biti nestabilne. To je dovelo do više modernih telefona koji dolaze s dovoljno unutarnje pohrane za zbrinjavanje ovog problema.

Također pročitajte: Innjoo Fire2 Plus LTE specifikacije i cijena

Rooting je nužno zlo

Način na koji su napravljeni Android telefoni, ako niste ukorijenjeni, propustite toliko mnogo toga. U rasponu od najjednostavnijih popravaka do vrlo složenih naprednih.

Iz tvornice Android telefoni dolaze s toliko nepotrebnih aplikacija koje se nazivaju bloatware koje jednostavno ne možete ukloniti ili deinstalirati. Jedini način da ih se riješite morate biti ukorijenjeni, a to vam pomaže da oslobodite neke opipljive veličine unutarnjeg memorijskog prostora. Aplikacije za uštedu baterije bolje funkcioniraju kada ste ukorijenjene, što znači da baterija traje duže nakon što ste ukorijenjeni.

Aplikacije vatrozida rade bolje nakon što ste i ukorijenjeni i to vam pomaže da blokirate gladne aplikacije s interneta da sisate podatke. Sve gore navedeno možete učiniti bez straha od oštećenja telefona. Sve te značajke su stvari koje bi trebale biti prirodno pečene u android operativni sustav.

Rooting treba ostaviti za tech pametne. Dopuštajući im da čine složene stvari kao što su promjena fontova, korištenje Xposed okvira, instalacija Custom romova itd.

Stvari kao što je ovaj vole mi BlackBerry OS. Na njemu možete ugađati koliko god želite bez potrebe za bilo kojim oblikom ukorjenjivanja. Ne znam što da zovu njihov model open source? zatvoreni izvor? polu-otvoren ili polu-zatvoren?

Ponekad Manje je više

Ako ste poslovni čovjek, saznat ćete da,

Što više opcija nudi kupcu, to je manje vjerojatno da će kupiti.

Ako se sutra probudiš i želiš kupiti Android, imaš veliku količinu opcija tako da, ako nisi dobro informiran, samo završiš kupnjom onoga što nisi pogodio. Naši kompjuterski selu dječaci kapitaliziraju na ovom i prodaju lažni ili klonirani telefoni za većinu kupaca.

Također pročitajte: Predstavljamo Gionee S6 Pro: metalno kućište od 4 GB, 64 GB memorije

Ponekad je manje više, iOS oslobađa najviše 2 telefona godišnje, a ako dobijete jedan, znate za što idete. Ne možemo isto reći za Android.

Preporučeno
Ostavite Komentar