Glavni » general » Provjera stvarnosti: najprodavani telefoni u Nigeriji

Provjera stvarnosti: najprodavani telefoni u Nigeriji

general : Provjera stvarnosti: najprodavani telefoni u Nigeriji

Jutros sam razgovarao s kolegom o najprodavanijim mobilnim telefonima u Nigeriji. Svjesna sam popisa koji tvrdi da su sljedeći uređaji najprodavaniji telefoni u Nigeriji (u rujnu 2012.):

1. Samsung Galaxy Pocket - košta oko N15.000
2. Blackberry Curve 4 (9360) - troškovi preko N30, 000
3. BlackBerry Bold 5 (9900) - troškovi preko N80, 000
4. BlackBerry Curve 7 (9320) - troškovi su iznad N30, 000
5. Nokia Asha 202 - košta oko N12.000

Dopustite mi da kažem ovo što je lijepo što mogu: ta je lista apsolutna smeća. U zemlji u kojoj više od 90% stanovništva živi s manje od 2, 00 dolara dnevno, ako se pakao zamrzne i nebo pada na tlo istog dana, nema načina da su mnogi od gore navedenih telefona najprodavaniji telefoni u Nigeriji, Sam sam vidio popis i ovo nije popis najprodavanijih smartphone uređaja. To je specifično - telefoni.

Jeste li vidjeli one jeftine sub-N5, 000 telefone tvrtke Nokia, Tecno i drugih marki, uključujući i Kina telefone? To su telefoni koji najviše prodaju u ovoj zemlji. Ne trebam nikakve statistike da mi to kažem. Nije me briga tko je izradio gore navedeni popis ili kakve vjerodajnice imaju, taj popis je smiješan. Dovoljno je loše da je dobivanje statistike teško u ovoj zemlji, ali guranje apsolutno smiješne "statistike" je još gore. Gornji popis zvuči kao da je prevodilac uzorkovao nekoliko nigerijskih online maloprodajnih prodavaonica - koji, naravno, ne nude uređaje ispod određene cjenovne točke (za pokrivanje troškova isporuke) za izradu spomenutog popisa. Na nekoliko trgovina, iPhone 4S koji košta N99, 000 je najprodavaniji telefon. Bah!

Također pročitajte: TECNO Boom J7 u Gani

Ako želite napraviti statistiku u Nigeriji, neka noga radi temeljito i daj nam vjerodostojne figure. Ovaj popis je posve nevjerojatan. Nitko to ne bi trebao vjerovati.

Preporučeno
Ostavite Komentar