Glavni » general » Re: Zašto bih mogao staviti Symbian do samog kraja?

Re: Zašto bih mogao staviti Symbian do samog kraja?

general : Re: Zašto bih mogao staviti Symbian do samog kraja?

Yomijev nedavni članak, "Zašto bih se mogao pridružiti Symbianu do Vrhunskog završetka", je onaj koji je generirao puno interesa. Jedan komentar koji je privukao pohvale bio je komentar bigbrovara. Navedeni komentar davao je neke strasne šetnice niz memorijsku traku, a komentatori su zatražili da bude objavljen kao odgovor. Ovdje je, neizravno, osim uvođenja odlomaka kako bi je učinio čitljivijom -


Samo sam razgovarao s prijateljem neki dan. Rekao sam mu kako je Symbian najbolji OS smartphone. Kada je riječ o malom memorijskom otisku, naprednom višezadaćanju, malom broju podataka i produženoj trajnosti baterije. Symbian je razvijen u ranim 90-im godinama kada su memorije bile vrlo skupo, mobilne cpus i baterije, gdje je vrlo skupo i kada je smartphone segment još uvijek niša za nekoliko telefonskih geekova, zasigurno ne kao glavna struja kao i danas. Stoga su mnoge optimizacije bile faktor u OS-u s tim ograničenjima u obzir. Ova dugotrajna ostavština simbiana pokazala se kao mač s dvostrukim rubom, postojale su i najjače točke i najslabije.

Upotrebljavam Symbian telefon od 2004. godine kada je izašla Nokia 3650. Bio je nasljednik uređaja 7650. Sjetio sam se da je oduševljen mogućnostima za dijeljenje i činjenicom da je aplikacija za sve bilo iz proširenja fizičkog ograničenja uređaja (instalacija aplikacije koja je omogućila telefonu snimanje videozapisa, pa čak i reprodukciju mp3 datoteka) na aplikacije protiv komaraca. Bio je to čudesni uređaj koji sam koristio kao ebook čitač, rječnik, biblioteka, poziv i snimanje glasa, popis je bio beskrajan. Krenuo sam na korištenje brojnih simboličkih uređaja, od kojih mnogi dodaju superlative na moje iskustvo 3650, bolju kameru, bržu CPU, više memorije itd. Ali Symbian je imao ograničenje. Razvijen je u doba kada internet nije bio glavna struja i nastojao je prihvatiti novu tehnologiju.
Iskustvo e-pošte na Symbianu nije bilo što za pisanje o kući, pa se morao osloniti na aplikacije poput profimaila za pristojno iskustvo e-pošte. ista stvar s preglednikom. operacija je došla do spašavanja.

Također pročitajte: Elephant S7 Mini Specifikacije i cijena

Kako je vrijeme prolazilo i trend se počeo pomaknuti. Symbian je razvijen kada su njegovi jezgreni korisnici bili geek i bio je u suštini dizajniran s njima na umu. UI je bio vrlo clucky i u uvijek treba priručnik (ili korisnik iskustva) oko pomoći u razumijevanja neke aspekte OS. Sjećam se kako se borim s time kako bi bežične postavke prolazile kroz proxy (povezivanje s bežičnom mrežom uvijek je bol na symbianu - nemojte znati je li se to promijenilo sa S ^ 3 ipak) nakon što sam se borila, progutao sam svoj ponos i okrenuo se google, čak i tada me je ipak trebalo neko vrijeme da shvatim.

Dakle, dok je ostavština Symbiana omogućila operacijski sustav s vrlo malim memorijskim otiskom, koji je sposoban za napredno višestruko obavljanje zadataka i nježnost na baterijskom vijeku. To je spriječilo da obuhvati relativno nove trendove (koji nisu postojali ili nisu bili mainstream u formativnim godinama simbova) poput Interneta, društvenih medija, interakcija temeljenih na dodirima itd.

IPhone je došao i promijenio igru, android je slijedio i dalje podigao bar, siguran ovaj OS Nedostaju neke od jake točke symbian za očiti razlog da su razvijeni s situ na terenu u obzir, memorija je mnogo jeftinija, Internet je mainstream, društvenim medijima je norma, a dodirna interakcija je trend. To je bilo lako za ovaj operativni sustav, jer nisu bili zadržani od strane naslijeđenih starih načina.

Napredovanje budućnosti računalstva je mobilno, au toj budućnosti ne vidim mjesto za simbijevce. Ja za jedan ekosustav razvoja aplikacija čini bol u razvoju. UI je vrlo neukusan i datiran. Neki od tih problema mogli su biti riješeni pomoću Qt / QML i novog korisničkog sučelja temeljenog na njima. No, Nokia nikad nije imao strpljenja i samopouzdanja da to vidi. Kao što je sada. Symbian je mrtav. Njezin je bio moj prvi računalni uređaj. I dok se preseljavam na android (koji zapravo nisam fan) znam da mi ništa nikad neće dati uzbuđenje koje sam osjetio kad sam imao svoj prvi uređaj za Symbian.

Također pročitajte: 5 koraka za izradu mobilne aplikacije bez učenja koda (3. dio)


Hvala, bigbrovar!

Preporučeno
Ostavite Komentar