Glavni » general » Ponovna procjena Nokia Lumia 1520 godinu dana kasnije

Ponovna procjena Nokia Lumia 1520 godinu dana kasnije

general : Ponovna procjena Nokia Lumia 1520 godinu dana kasnije

Kada je mr. Mo pregledao Nokia Lumia 1520 u ožujku 2014. godine, njegova presuda je bila da ona na mnoge načine utječe na nekoliko slabih bodova. Spomenuo je da je to nesumnjivo jedna od najboljih fableta na tržištu; onu koja je preporučena. Ovo je prošlo više od godinu dana i ponovno se vraćam u 1520, kako bih vidio jesu li sve to još uvijek istinite.

Očito, hardver se nije promijenio
Lumia 1520 je još uvijek unibody ploča dizajn s 6 ", 1080p, LCD zaslon. Prednja strana uređaja sastoji se uglavnom od zaslona, ​​Nokijinih marki iznad njega i tradicionalnih tipkovničkih tipki za Windows, koji se nalaze na bradi uređaja. Telefon ima nano-sim i micro SD memorijsku karticu u pretincu s lijeve strane telefona; jedan koji vam treba alat za izbacivanje, da biste dobili pristup. Desna strana uređaja sastoji se od gumba - za podešavanje glasnoće, zaključavanje napajanja / telefona i namjenski okidač fotoaparata. Mikro USB priključak za punjenje i spajanje 1520 je izoliran, pri dnu uređaja.
Kvaliteta i dizajn uređaja oozes kvalitetu. G. Mo je pogledao crvenu inačicu crvene boje s sjajnim završetkom. Moja pregledna jedinica bijela je i posjeduje matiranu završnu obradu - koja označava tragove i mrlje na bližoj inspekciji; no sjajan materijal za završnu obradu je osjetljiviji na prikazivanje otisaka prstiju.

Zvučnik uređaja je jasan, čak i kod jačih glasnoća, pri igranju medija. Međutim, zvuk koji proizvodi ne može biti tako svjež kao što govore Blackberry Z30 zvučnici. Također sam primijetio da slušanje slušalica s slušalicom, a ne zvučnicima, daje više jasnoće, uz bogatiji zvuk. Budući da govorimo o pozivima ovdje, moram napomenuti da je jedan od profinjenijih likova uređaja animacija kada je poziv završen. Lijepo je i osjeća se bešavno; bez obzira koliko je zanemariv.
Akumulatorska baterija 3400mAh Lumia 1520 još je uvijek vrhunska i pruža snagu koja traje dulje od dana korištenja energije. Pogledajte dokaz u nastavku. Nadalje, najnovije verzije operativnog sustava prikazuju mrežu i baterije na vrhu zaslona. Osim toga, povlačenjem trake obavijesti prikazuje se postotak baterije lijevo.

Snaga obrade je zvjezdana na 1520. Ona posjeduje četverojezgreni Snapdragon 800, od Qualcomm, koji je radio na 2, 2 GHz. Dostupno je 2 GB RAM-a i 32 GB memorije na ploči. To znači veliku pohranu onih fotografija "čistog pogleda" koje 1520 proizvodi iz svoje Carl Zeiss totting kamere od 20 megapiksela - postavke fotoaparata uključuju mogućnost snimanja dobre kvalitete 5 MP rezolucije, uz veću verziju od 16 MP. Izvođenje svakodnevnih zadataka ili upotreba uređaja u teškim scenarijima s više zadataka su i radost; 1520 breezes kroz zadatke, bez odgode. Ovo je veliki skok s mog zadnjeg prozora telefona - Lumia 800, koji je pokrenuo Windows 7.8 na manje sposobnom hardveru.

Također pročitajte: Novi pametni telefoni BlackBerry Curve gore za primanje

Verzija softvera je 'Denim' sada
U Nigeriji je Lumia 1520 ažuriran na softver Lumia Denim, negdje oko kraja veljače 2015. Ažuriranje softvera donosi niz poboljšanja, poput: uvođenja Cortane - novog digitalnog pomoćnika; mogućnost kreiranja mapa uživo - za osobniji početni zaslon; novi softver Lumia Camera; više optimiziran pogled na zaslon, i brže pregledavanje iskustvo, u ime nekoliko.
Jedno područje s operacijskim sustavom Windows Phone vrlo je sposobno na tipkovnici, a 1520 s većim zaslonom dodatno povećava njegovu upotrebljivost; tako dugo ste spremni koristiti dvije ruke dok upisujete one dugo e-mailove, članke ili druge dokumente u obliku teksta. Tipkovnica je prilično inteligentna i dodavanje novih riječi u ugrađeni rječnik prilično je jednostavno. Po mom mišljenju, riječ je o najboljoj mobilnoj tipkovnici na svim mobilnim operacijskim sustavima s dodirnim zaslonom. Nemojte me krivo shvatiti, nije tipkovnica Blackberry 10; ali onda postoje uređaji kupine 10 koji nisu svi zaslon osjetljiv na dodir. Osim toga, jednako je inteligentna, iako je sposobnost prebacivanja riječi u tijelo tekstova, koja je dostupna u Blackberryu 10, učinkovitija. Postavljanje pokazivača prilikom uređivanja teksta može biti lukav. Međutim, Microsoft tvrdi da Windows 10 treba donijeti potrebna poboljšanja u ovom području; pa budimo strpljivi.
Postoje i drugi novi pristupi operacijskog sustava Windows Phone, koji osjećam zanimljivima, a ipak ne govorimo o tome. Jedan od takvih pristupa je mogućnost isprobavanja punih verzija aplikacija iz trgovine, prije kupnje. Smatram da je to vrlo korisno, jer se obično ne žalim zbog bilo kakve kupnje u Windows trgovini, u usporedbi s drugim mobilnim operacijskim sustavima koje koristim. Međutim, primijetio sam da dobar iznos aplikacija koje sam kupio na uređaju sa sustavom Windows 7 nije dostupan za preuzimanje. To povećava zabrinutost, osobito kada je Windows Phone 10 na horizontu. Treba uzeti u obzir one koji namjeravaju jako ulagati u aplikacije na platformi.

Windows Phone OS nema Android ili iOS, no prijelom aplikacije zatvara se pristojno
Prema Microsoftu, trgovina Windows i Windows Phone ima više od 500.000 aplikacija, u kombinaciji. Ne prelazi 1 milijun, što je slučaj s konkurencijom - trgovinom Google Play i iOS aplikacijom; ali pokazuje dobru stopu rasta na godišnjoj razini. Broj korisničkih aplikacija kao što je Instagram, koji su prvobitno bili nedostupni, sada su dostupni na platformi. Windows 10 također bi trebao donijeti univerzalne aplikacije, tako da potrošači imaju pristup aplikacijama koje su kupili u trgovini Windows, iz trgovine Windows Phone; i obrnuto.
Sve ovo je rečeno, ne mogu poričiti da platforma pokazuje nezrelost u usporedbi s ostalim konkurentima, u području funkcionalnih aplikacija. Na primjer, sve dok se ažuriranje na Whatsapp ranije ove godine nije postalo moguće vidjeti status poruke samo gledanjem popisa za chat. Prije ažuriranja trebali biste se uključiti u pojedinačne razgovore da biste vidjeli je li poruka isporučena ili je još uvijek na čekanju. Neki bi mogli tvrditi da je aplikacija treće strane, zato je; ali čak i ugrađena aplikacija za slanje poruka pati od iste sudbine. Međutim, izvješća o isporuci mogu se uključiti u ovom slučaju.
Lumia 1520 dolazi s pristojnim, korisnim, ugrađenim aplikacijama kao što su: Sense podataka - za praćenje korištenja podataka, Lumia pripovjedač - za skupljanje fotografija i priprema sideshows; Lumia Beamer - koji prikazuje sadržaj iz uređaja na drugom zaslonu. Tu je i fotoaparat tvrtke Lumia koji korisnicima daje ručne kontrole tijekom snimanja fotografija. Gore navedeni popis nije iscrpan. Nadalje, volim činjenicu da korisnici mogu izbrisati ove ugrađene aplikacije, ako ih ne pronađete korisnima ili samo želite osloboditi dodatni prostor.
Čini se da neke aplikacije uvijek imaju ažuriranje. Međutim, ta ažuriranja zapravo popravljaju stvari ili poboljšavaju vaše iskustvo. Na primjer, do nedavnog ažuriranja ugrađenog videoplayera, nisam mogao reproducirati videozapise s nastavkom .avi; to više nije slučaj nakon ažuriranja.

Također pročitajte: WhatsApp izrađuje 700 milijuna mjesečnih korisnika, još uvijek neprofitabilno

Da budem iskren, nije sve savršeno
Mr. Mo je započeo svoju recenziju navodeći da je Lumia 1520 najmoćniji, svestrani i najsposobniji Windows Phone koji postoji. Pohvalio je zaslon, izvanredno trajanje baterije i spomenuo da je fotoaparat od 20 megapiksela koji je ugrađen u uređaj otkucaja većinu konkurenata. Pogodi što? Sve ovo i dalje vidim. Ipak postoje stvari o uređaju koje me pogoršavaju ili jednostavno ne mogu razumjeti. Uglavnom su pitanja vezana uz softver, pa se nadamo da ih se može ispraviti sljedećom iteracijom operacijskog sustava.
Jedna od tih pritužbi je slučajni popis postavki za koji je karakterističan operacijski sustav Windows Phone. Nema redoslijeda iza načina na koji su postavljene različite opcije. Ako već neko vrijeme niste koristili operativni sustav, gotovo je nemoguće odrediti opcije postavki koje tražite prvi puta. Druga je funkcija čitljivosti sunčeve svjetlosti, pod postavkama zaslona - čini da se sadržaj koji se pregledava na uređaju izgleda opran i nerealan. Da! To zapravo poboljšava čitljivost pri izravnoj sunčevoj svjetlosti, ali bez uključivanja te opcije, uređaj i dalje radi dobro, jer se automatska svjetlina podešava inteligentno.
Postoji opcija za postavljanje Bing slika dana kao slike zaključanog zaslona. No, prestala sam upotrebljavati ovo jer sam primijetio da se slika nikad ne ažurira na zaključanom zaslonu, iako se radi na stranici za pretraživanje - koju pokreće ikona za pretraživanje - jedan od kapacitivnih gumba ispod zaslona uređaja.
Moja posljednja gripa je da ne razumijem zašto moram prebaciti Bluetooth na prvi, prije nego što se pojavi kao opcija slanja glazbene datoteke. Normalno, na drugim operacijskim sustavima to već pokazuje kao opciju; ako ga odaberete, onda idete naprijed da biste ga uključili, a zatim pošaljite. Jednostavan!

Također pročitajte: Promjena Igre Smartphone: Mi smo čuli te argumente prije

Cortana je ovdje!
Kao što sam ranije spomenula, dio uključivanja u 'Denim' ažuriranje je dodatak digitalnog asistenta, Cortane. Korisnici ovog dijela neće imati pristup prema zadanim postavkama, jer je za sada dostupan samo u određenim regijama. Međutim, mijenjanje regije u Ujedinjeno Kraljevstvo na primjer ili bilo koje druge podržane regije omogućit će vam pristup.
Cortana me doista impresionirala, iako je jasno da još uvijek postoji prostor za poboljšanja i potreban je daljnji razvoj. Volim činjenicu da je dobio moje ime i da ga može probuditi okidač izraz - Hej Cortana!

Koja je presuda?

Ovaj je članak pokazao da li je presuda gospodina Mo iz recenzije prije godinu dana još uvijek istinita. Moj jednostavan odgovor je da! Lumia 1520 i dalje je jedan od najboljih fableta na tržištu, posebno u tim dijelovima (Nigerija). Sada ipak ima veću konkurenciju; ali čak i skoro dvije godine nakon uvođenja i godinu dana nakon što je pregledan ovdje, to je još uvijek najbolji Windows Phone fablet.


Postoje značajni kandidati poput Android koji trči, Huawei Ascend Mate 7, ali 1520 je jeftiniji na nigerijskom tržištu, oko = N = 90.000. Nadalje, ako morate imati Windows Phone operativni sustav i vrhunski hardver, to je jedini način da ide, za sada.
Jeste li iskusili Lumia 1520? Što mislite o tome? Pokrećete li najnovije ažuriranje 'Denim'? Recite nam što vam se sviđa, a što vam ne smanjuje. Ocijenili smo vaše mišljenje.

Preporučeno
Ostavite Komentar